Reklama na ofenzívny futbal pod Dubňom: Desaťgólovú prestrelku ovládla Žilina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reklama na ofenzívny futbal pod Dubňom: Desaťgólovú prestrelku ovládla Žilina

Dva góly a dve asistencie. Adrián Kaprálik je vo forme a potvrdzuje to jeho pozícia najlepšieho strelca mužstva s deviatimi gólmi.
Dva góly a dve asistencie. Adrián Kaprálik je vo forme a potvrdzuje to jeho pozícia najlepšieho strelca mužstva s deviatimi gólmi.TASR
Predohrávka 2. kola nadstavbovej časti skupiny o titul Fortuna ligy priniesla na umelom trávniku v Žiline neuveriteľných 10 gólov. Domáca MŠK uspela v súboji plnom zvratov proti Banskej Bystrici 6:4. Hlavnú rolu zohral Adrián Kaprálik (20), ktorý okrem dvoch gólov nazbieral i dve asistencie.

MŠK Žilina - Dukla Banská Bystrica 6:4 (1:2)

Góly: 7. a 78. Kaprálik, 58. Javorček, 61. Jambor, 74. Bari, 90.+4 Galčík - 18. Gorosito, 23. A. Slávik, 73. a 83. Balič

Už prvé dejstvo naznačilo, že to môže byť zaujímavý večer. Žilinčania išli rýchlo do vedenia, keď sa v siedmej minúte po sólo akcií presadil ranou na bližšiu žrď Kaprálik. Hostia odpovedali o desať minút neskôr. Po štandardke Baliča a spätnej prihrávke Uhrinčaťa pred bránu mal "ľahkú" prácu osamotený stopér Gorosito. A o ďalších päť minút prišiel prvý obraz. Banskobystričania sa vďaka Slávikovi, ktorý predviedol taktiež sólo, obstrelil zblízka Belka. Brankár domácich musel v 40. minúte pre problém so svalom duel predčasne opustiť. 

Štatistický pohľad na predohrávku 2.kola nadstavby skupiny o titul.
Štatistický pohľad na predohrávku 2.kola nadstavby skupiny o titul.Flashscore

Po zmene strán urobil tréner Hynek dve zmeny, no a práve striedajúci Javorček sa radoval z druhého presného zásahu v druhom ligovom stretnutí v rade. Zblízka ťažil z prihrávky Kaprálika. Vyrovnané bolo iba tri minúty, pretože v 61. minúte prišiel piaty zárez. Žlto-zelení išli po góle Jambora do vedenia. Otočili nepriaznivý vývoj a na ceste za tromi bodmi ich nezastavilo ani vyrovnanie Baliča, keďže v priebehu štyroch minút sa presadil naskôr Bari a po ňom opäť Kaprálik. Sedem minút pred záverečným hvizdom sa z druhého zásahu v zápase radoval tiež Balič. Posledné slovo mal ale v nadstavenom čase Galčík. Ranou pod brvno uzavrel konečný rezultát.