Reprezentácia odštartovala neoficiálny kemp. Hráči z KHL sa MS nezúčastnia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Reprezentácia odštartovala neoficiálny kemp. Hráči z KHL sa MS nezúčastnia
Brankár Matej Tomek patrí z trojice brankárov v kempe z pohľadu reprezentačných štartov k najskúsenejším.
Brankár Matej Tomek patrí z trojice brankárov v kempe z pohľadu reprezentačných štartov k najskúsenejším.Profimedia
Šesť hokejistov, ktorí majú po aktuálnej sezóne, sa zapojilo v pondelok do neoficiálneho kempu slovenskej hokejovej reprezentácie. Povedie ho asistent hlavného trénera Peter Frühauf (40). Pomocnú ruku mu podá Peter Kosa, ktorý má na starosti brankárov.

Šimon Latkóczy, Eugen Rabčan, Matej Tomek a trio útočníkov Viliam Čacho, Marek Hrivík, Šimon Petráš. K šiestim menám pribudnú prakticky každý deň ďalšie, ktoré budú dopĺňať mužstvo až do prvej oficiálnej nominácie (10. apríla). Medzi nimi nebudú figurovať hráči z KHL. Nepredstavia sa ani na šampionáte v Tampere a Rige. 

"Posledné týždne sme viedli dlhú debatu s hráčmi z KHL. Vždy radi a s hrdosťou reprezentovali našu krajinu. Majú výkonnosť na to, aby mohli bojovať o účasť v záverečnej nominácii na majstrovstvá sveta. Počas debát sme dospeli k jednotnému názoru, že pre pokojný priebeh prípravy a stopercentnú koncentráciu nášho tímu na majstrovstvá sveta bude lepšie, ak v tejto sezóne hráčov z KHL z účasti na šampionáte vynecháme," uvádza sa v oficiálnom stanovisku, ktoré priniesol web hockeyslovakia.sk. 

Trénersky štáb Slovenska chce vďaka tempu držať hráčov, ktorým sa sezóna skončila predčasne, v tempe. "Po oddychu potrebujú nabrať späť fyzickú silu. V prvom týždni budeme mať troch brankárov a troch korčuliarov. Chlapci musia cítiť ľad, dostať sa do záťaže aj v posilňovni. Budeme striedať jednoduchšie dni s náročnejšími. Zameriame sa na kondičnú prípravu. Cieľ je jasný – chceme byť čo najlepšie pripravení na majstrovstvá sveta,“ uviedol Peter Frühauf.