Reprezentanti menia dresy. Karpiak posilnil Pinerolu, Ševčík ide zo Slavie do Chorvátska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Reprezentanti menia dresy. Karpiak posilnil Pinerolu, Ševčík ide zo Slavie do Chorvátska
Marek Karpiak sa vracia na Slovensko.
Marek Karpiak sa vracia na Slovensko.Profimedia
Slovenskí futsaloví reprezentanti Marek Karpiak (25) a Matúš Ševčík (23) menia pôsobiská a sťahujú sa na nové adresy.

Brankár Karpiak bol od konca minulej sezóny bez klubu. Predošlý ročník začal v slávnom španielskom Betise, v januári posilnil Ibizu a stal sa jej oporou. Navyše mohol oslavovať postup do druhej najvyššej súťaže. Následne ale vynechal niekoľko mesiacov a teraz sa vracia na Slovensko. Stal sa posilou bratislavskej Pineroly, kam sa po hosťovaní v Brne vracia aj skúsený Matúš Kyjovský.

Karpiak v minulosti chytal za Slaviu Praha, v slovenskej Niké extralige obliekal dresy tímov Slov-Matic FOFO Bratislava a Slovan Bratislava. Rodák zo Starej Ľubovne sa stal po Tomášovi Drahovskom druhým Slovákom v najvyššej španielskej súťaži, najlepšej lige sveta. Aj o tom rozprával v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy.

Pivot Matúš Ševčík opúšťa pražskú Slaviu, do ktorej prišiel počas sezóny 2020/21 z konkurenčnej Plzne a posilnil chorvátsky klub MNK Square Dubrovnik. V najvyššej českej súťaži odohral celkovo 89 stretnutí. Strelil v nich 54 gólov a pridal 34 asistencií. Ani raz nebol vylúčený. Predtým hrával na Slovensko za MŠK Žilina. Obaja reprezentanti si zahrali aj na historických majstrovstvách Európy v roku 2022.