Rubľov zvládol náročnú bitku s de Minaurom. Kosťuková je prvý raz vo štvrťfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rubľov zvládol náročnú bitku s de Minaurom. Kosťuková je prvý raz vo štvrťfinále
Kosťuková sa môže tešiť na svoj prvý grandslamový boj o semifinále.
Kosťuková sa môže tešiť na svoj prvý grandslamový boj o semifinále.Profimedia/Flashscore
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 21. januára?

13:35 - Andrej Rubľov vyhral veľmi tesný zápas s Austrálčanom Alexom de Minaurom 6:4, 6:7, 6:7, 6:3, 6:0 a obhájil štvrťfinálovú účasť na Australian Open. O svoje prvé grandslamové semifinále si zahrá s Jannikom Sinnerom.

09:35 - Barbora Krejčíková si presne po dvoch rokoch zahrá štvrťfinále grandslamového turnaja. Bývalá šampiónka French Open našla spôsob, ako na tretí pokus zdolať Mirru Andrejevovú, ruskú kométu zdolala 4:6, 6:3, 6:2 a predviedla tretí obrat za posledný týždeň. O svoje druhé semifinále na podujatí veľkej štvorky v kariére si zahrá s obhajkyňou titulu Arynou Sabalenkovou (H2H 1:5).

08:54 - Jannik Sinner je naďalej posledným hráčom v mužskej dvojhre na tohtoročnom Australian Open, ktorý nestratil ani set. Jeden z najväčších favoritov zdolal minuloročného semifinalistu Karena Chačanova 6:4, 7:5, 6:3 a o svoje druhé grandslamové semifinále a vyrovnanie maxima na podujatí veľkej štvorky bude usilovať proti Alexovi de Minaurovi alebo Andrejovi Rubľovovi.

07:14 - Taylor Fritz zdolal minuloročného finalistu Stefanosa Tsitsipasa 7:6, 5:7, 6:3, 6:3, premiérovo v kariére postúpil do štvrťfinále Australian Open a na 12. pokus si pripísal grandslamový skalp hráča z TOP 10. Vo štvrťfinále podujatí veľkej štvorky je tretíkrát a tentoraz sa stretne s členom Big Three. O svoje prvé semifinále na Majors si zahrá s 10-násobným šampiónom Novakom Djokovičom (H2H 0:8).

06:20 - Novak Djokovič vyhral aj piaty vzájomný zápas s francúzskym veteránom Adrianom Mannarinom. Na Australian Open zvíťazil jednoznačne 6:0, 6:0, 6:3 a postúpil do svojho 58. grandslamového štvrťfinále, čím vyrovnal rekord Rogera Federera. V Melbourne je medzi najlepšími ôsmimi po štrnásty raz v kariére a v boji o semifinále sa stretne so Stefanosom Tsitsipasom alebo Taylorom Fritzom.

05:55 - Marta Kosťuková vo svojom druhom grandslamovom osemfinále a prvom na Australian Open deklasovala Rusku Mariu Timofejevovú 6:2, 6:1 a postupom do štvrťfinále prekonala svoje maximum z Roland Garros 2021. Dvadsaťjedenročná Ukrajinka si o postup medzi najlepšie štyri zahrá s o dva roky mladšou Coco Gauffovou (h2h 0:1).

05:40 - Obhajkyňa titulu Aryna Sabalenková na Australian Open zdolala Američanku Amandu Anisimovovú 6:3, 6:2, postúpila do štvrťfinále na šiestom grandslame v rade, pričom súperku porazila len druhý raz zo šiestich vzájomných stretnutí. V tejto fáze na Majors vyhrala 25-ročná Bieloruska všetkých sedem zápasov a 14 setov a svoju sériu bude chcieť predĺžiť proti Barbore Krejčíkovej alebo Mire Andrejevovej.

05:30 - Program na Australian Open prerušil dážď. Väčšina singlových osemfinále sa však hrá na troch najväčších dvorcoch so zaťahovacími strechami, takže o niekoľko desiatok minút sa bude pokračovať.

04:50 - Devätnásťročná Američanka Coco Gauffová nestratila set ani so svojou štvrtou súperkou v Melbourne, keď porazila Magdalenu Frechovú 6:1, 6:2. Vyhrala aj svoj deviaty zápas v tomto roku a prvýkrát postúpila do štvrťfinále Australian Open. Víťazka vlaňajšieho US Open si o svoje tretie grandslamové semifinále zahrá s Martou Kosťukovou.