Ružomberok na úvod nadstavby hladko vyhral v Trenčíne, dvojgólový Gerec

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ružomberok na úvod nadstavby hladko vyhral v Trenčíne, dvojgólový Gerec

Ružomberok potvrdil pozíciu favorita.
Ružomberok potvrdil pozíciu favorita.TASR
Futbalisti MFK Ružomberok vyhrali v prvom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy na pôde AS Trenčín hladko 3:0.

AS Trenčín - MFK Ružomberok 0:3 (0:2)

Góly: 79., 82. Gerec, 36. Macejko

Stretnutie začalo zaujímavými situáciami. Najskôr Soares zľava posielal loptu pred bránku, trafil ruku jedného z protihráčov, ale systém VAR rozhodol, že penalta sa pískať nebude. Na druhej strane bol aktívny Bobček. Z uhlu strieľal krížne tesne vedľa vzdialenejšej žrde a pokusom spoza pokutového územia za pomoci teču tiež nie o veľa minul.

Soares pokračoval v aktivite. Počas 25. minúty centroval na päťku, kde Kmeť predskočil dvojicu obrancov, na čiare však reflexívnym zákrokom zachránil Ružomberok brankár Frühwald. Rovnako sa zahanbiť nenechal ani Bobček, uvoľnil sa v šestnástke a prudkou ranou opečiatkoval brvno.

Hostia zaslúžene otvorili skóre. Defenzíva Trenčína ubránila veľmi zle autové vhadzovanie, loptu si prebral Macejko, obišiel protihráča a po jemnom teči Bagina zakončil na vzdialenejšiu žrď.

Štatistický pohľad na zápas v Trenčíne.
Štatistický pohľad na zápas v Trenčíne.Flashscore

Šance pokračovali aj v druhom polčase. Soares strieľal vedľa zadnej žrdi, kde centimetre chýbali Kmeťovi, aby v sklze trafil odkrytú bránku. Po faule Domonkosa zahrával Trenčín pokutový kop, avšak Frühwald vystihol smer zlej strely Kmeťa a uspel. Bobček v aktivite síce nepoľavoval, ale ako keby mu nebolo súdené. Ďalší pokus zlikvidoval Vozinha. Na druhej strane mieril tesne nad Bainovič.

Ružomberok pridal poistku v 79. minúte. Práve Bobček hlavou minul center Chriena, lenže lopta prepadla na voľného Gereca, ktorý z prvej trafil do protipohybu gólmana. Striedajúci Gerec vsietil aj ďalší zásah. Strela Bobčeka trafila žrď a šikovný útočník mal pred sebou prázdnu bránu.

Trenčín vo Fortuna lige nevyhral už deviaty zápas po sebe. Ružomberok po dvoch prehrách získal tri body a v tabuľke skupiny o udržanie má na jej čele, resp. na celkovom siedmom mieste náskok desiatich bodov pred Zlatými Moravcami.