S Walesom neprehrali 38 rokov, Southgate upozorňuje na motiváciu súpera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
S Walesom neprehrali 38 rokov, Southgate upozorňuje na motiváciu súpera
S Walesom neprehrali 38 rokov, Southgate upozorňuje na motiváciu súpera
S Walesom neprehrali 38 rokov, Southgate upozorňuje na motiváciu súperaProfimedia
Manažér Anglicka Gareth Southgate (52) vie, že Wales bude mať dodatočnú motiváciu. keď sa v utorok stretnú v poslednom zápase skupiny B na majstrovstvách sveta.

Takzvaná bitka o Britániu na štadióne Ahmeda bin Aliho bola netrpezlivo očakávaná oboma stranami a kvalitná atmosféra derby je pri večernom výkope zaručená.

Anglicko, ktoré neokúsilo porážku od Walesu od roku 1984 a ktoré vyhralo posledných šesť stretnutí, má celkom slušnú šancu kvalifikovať sa medzi posledných 16 tímov šampionátu.

Nádej Walesu na postup visí na vlásku, keďže po piatkovej prehre s Iránom nemajú svoj osud ani zďaleka vo vlastných rukách. Zverenci Roba Pagea musia vyhrať a dúfať, že zápas medzi Iránom a USA dopadne nerozhodne, alebo poraziť Anglicko štvorgólovým rozdielom - čo sa im ešte nikdy nepodarilo.

"Majú niekoľko hráčov svetovej triedy, ktorí dokážu vo svojich kluboch a krajine predviesť brilantné momenty, takisto aj dobrého ducha a organizáciu. Vieme, akú kvalitu má Ukrajina, ktorú porazili, aby sa sem dostali," povedal Southgate, ktorý má okrem Bena Whitea k dispozícii celý káder.

"Z toho, čo hovorili, vieme, že majú zrejme dodatočnú motiváciu hrať proti Anglicku. Na všetky tieto veci sa musíme pripraviť, ale musíme sa sústrediť na to, aby sme hrali dobre, čo je kľúčové," upozornil na hnací motor súpera.

Lodivod uviedol, že prioritou je skončiť na prvom mieste skupiny, hoci na otázku, či nastúpi kapitán Harry Kane, bol zdržanlivý.

"Vyberieme tím, ktorému veríme, že môže vyhrať, to je vždy priorita. Trénoval dobre a máme k dispozícii všetkých, čo sťažuje rozhodovanie, ale chcete mať plne fit mužstvo," neprezradil ťah ohľadom zostavy.

Anglicko začalo turnaj suverénnym víťazstvom proti Iránu, ale potom bezgólovo remizovalo so Spojenými štátmi. Teraz ho čaká skúška v podobe Walesu.