Sagan utrpel otras mozgu: Nebola to rozlúčka, akú by som si želal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sagan utrpel otras mozgu: Nebola to rozlúčka, akú by som si želal

Hrôzostrašný pád prinútil Sagana odstúpiť z pretekov.
Hrôzostrašný pád prinútil Sagana odstúpiť z pretekov.Profimedia
Slovenský cyklista Peter Sagan (33) utrpel menšie poranenia a otras mozgu po ťažkom páde na nedeľňajšej klasike Paríž - Roubaix. Po treťom monumente sezóny o tom informoval jeho tím TotalEnergies.

Slovák skončil na zemi na druhom úseku s dlažobnými kockami z Viesly do Quiévy, keď sa zaplietol do väčšieho pádu. Stalo sa to asi 150 km pred cieľom. Sagan sa po kolízii len ťažko zdvíhal zo zeme a museli ho ošetrovať. Vo svojej rozlúčkovej sezóne s cestnou cyklistikou spadol už v druhej z troch monumentálnych klasík, ktoré boli tradične súčasťou jeho jarného itineráru. Pred týždňom nedokončil preteky Okolo Flámska a pre zranenia musel odstúpiť aj v nedeľu z Roubaix.

"Po páde utrpel poranenia a otras mozgu. Výsledky dodatočných testov v nemocnici sú upokojujúce. Teraz odpočívaj," napísal jeho tím na sociálnych sieťach.

Sagan si tak nepripísal druhý triumf na monumente, ktorý vyhral v roku 2018. Tentokrát sa ani nedostal na legendárny velodróm v Roubaix.

"Nebola to rozlúčka, akú by som si želal, no takéto incidenty sú súčasťou pretekov. Chcel by som sa poďakovať za podporu a priania, ktoré mi všetci poslali, veľa pre mňa znamenajú. Taktiež vyjadrujem vďaku lekárom na pohotovostnom oddelení Centre Hospitalier v Cambrai, ako aj zdravotníckemu personálu tímu za starostlivosť a liečbu po mojom páde. Zajtra cestujem domov a po oddychu sa čoskoro vrátim na bicykel, aby som trénoval na nadchádzajúce preteky. Uvidíme sa na ceste," napísal na Facebooku.