Sen o historickom postupe na MS sa vzďaľuje, Slováci podľahli Nemecku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Sen o historickom postupe na MS sa vzďaľuje, Slováci podľahli Nemecku
Slováci už majú len teoretickú šancu postúpiť.
Slováci už majú len teoretickú šancu postúpiť.TASR
Slovenskí futsalisti prehrali v zápase 3. kola skupiny C poslednej fázy kvalifikácie o postup na MS 2024 proti Nemecku tesne 3:4 a klesli na posledné miesto tabuľky.

Nemecko - Slovensko 4:3

Slováci začali dobre a dostali sa do vedenia po presnej strele Zaťoviča, ale postupne sa Nemci dostali do zápasu. Wittig tesne pred polčasom dokonca vyrovnal. Vedenie aktívnejším hráčom vrátil tečovanou strelou Tomáš Drahovský. Silovo založený domáci tím však otočil výsledok. Krátko po druhom presnom zásahu hostí zo štandardky odpovedal Sozer, vzápätí Wittig pridal svoj druhý presný zásah.

Tréner Berky si zobral oddychový čas, ktorý zabral, pretože hneď po ňom získal loptu Doša a Drahovský vyrovnal na 3:3. Napriek tomuto skóre Slováci potrebovali vyhrať, preto siahli po hre bez brankára. Wittig ale vystihol prihrávku a trafil prázdnu bránu.

Slovensko tak má po troch stretnutiach v skupine iba jeden bod a snaha postúpiť prvýkrát na MS sa výrazne vzďaľuje. Najbližšie sa v pondelok predstavia znova proti Nemecku na domácej palubovke v Leviciach. Slováci neporazili Nemecko už trikrát v rade, keďže dvakrát s ním remizovali v predošlej fáze kvalifikácie.