Shelton v Dallase dominoval, Mihalíková so šancou na finále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Shelton v Dallase dominoval, Mihalíková so šancou na finále
Shelton nemal s postupom do ďalšieho kola najmenšie problémy.
Shelton nemal s postupom do ďalšieho kola najmenšie problémy.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 8. februára?

18:40 - Cristina Bucsová vyhrala na turnaji WTA 500 v Abú Zabí dva zápasy za sebou a len druhýkrát v kariére postúpila na hlavnom okruhu do svojho prvého štvrťfinále. Dvadsaťšesťročná Španielka moldavského pôvodu, ktorá v kvalifikácii prehrala s Lindou Noskovou a do hlavnej súťaže sa dostala len ako náhradníčka, v druhom kole zdolala Britku Heather Watsonovú 7:6, 7:5. V piatok vyzve svetovú päťku Jelenu Rybakinovú z Kazachstanu.

17:05 - Grigor Dimitrov vstúpil do halového turnaja ATP 250 v Marseille víťazstvom 6:1, 7:6 nad Američanom Sebastianom Kordom, ktorému odplatil minuloročnú prehru z Washingtonu a svoju tohtoročnú bilanciu vylepšil na 8-1. Vo štvrťfinále sa skúsený Bulhar stretne s Jiřím Lehečkou alebo domácim Arthurom Rinderknechtom.

16:40 - Tereza Mihalíková s deblovou partnerkou Harriet Dartovou postúpili na turnaji WTA v rumunskom Kluži do semifinále štvorhry. Slovensko-britská dvojica porazila japonské duo Eri Hozumiová, Makoto Ninomiyová za 92 minút 2:6, 6:3 a 10:8, keď proti prvému nasadenému páru dokázali využiť ako svoj prvý setbal, tak aj druhý mečbal. Mihalíkovú s Hartovou čaká v bitke o finále francúzsko-britská prekážka v podobe Elixane Lechemiovej a Olivie Nichollsovej.

16:30 - Jelena Rybakinová vstúpila do turnaja WTA 500 v Abú Zabí víťazným obratom. Najvyššie nasadená Kazaška v súboji neúspešných finalistiek Australian Open (2022 a 2023) zdolala Američanku Danielle Collinsovú 4:6, 6:3, 6:3 a po tretej trojsetovej výhre v rade vylepšila vzájomnú bilanciu na 3-1.

16:20 - Sara Erraniová vyhrala svoj piaty zápas s nemeckou rovesníčkou Tatianou Mariovou a opäť nestratila viac ako šesť gemov. Tridsaťšesťročná Talianka zvíťazila v Kluži drvivo 6:0, 6:1 a po dva a pol roku postúpila do štvrťfinále. Bývalá svetová päťka a finalistka Roland Garros si o svoje prvé semifinále od októbra 2017 zahrá s Karolínou Plíškovou alebo Kolumbijčankou Camilou Osoriovou.

15:11 - Čang Č’-čen si v druhom kole halového turnaja ATP 250 v Marseille poradil s finalistom z rokov 2020 a 2022 Félixom Auger-Aliassimom, siedmeho nasadeného Kanaďana zdolal dvakrát 6:4. O druhé semifinále a prvé mimo antuky sa 27-ročný Číňan stretne so svetovou osemnástkou Karenom Chačanovom (h2h 0:0).

14:58 - Bývalá svetová jedenástka Anastasija Sevastovová, ktorá obnovila kariéru na konci minulej sezóny necelý rok po narodení dcéry, pokračuje v úspešnom návrate na okruh WTA v rumunskom Kluži. V druhom kole 33-ročná Lotyška viedla nad Ruskou Elinou Avanesjanovou 6:2, 6:7, 2:0, keď jej súperka odstúpila pre bolesti chrbta, a aj na svojom treťom podujatí po takmer dvojročnej prestávke tak postúpila do štvrťfinále. O svoje prvé semifinále od júla 2019, keď na domácej pôde v Jurmale oslavovala svoj posledný 4. titul, si zahrá buď s domácou Jaqueline Cristianovou, alebo Dánkou Clarou Tausonovou.

12:47 - Harriet Dartová zdolala na halovom turnaji WTA 250 v rumunskom Kluži Talianku Elisabettu Cocciarettovú 5:7, 7:5, 6:3 napriek tomu, že prehrávala 5:7 a 0:3 s mankom dvoch brejkov, a postúpila do svojho piateho štvrťfinále na okruhu WTA. O posune ešte ďalej sa 27-ročná Britka pokúsi proti Španielke Nurii Párrizasovej (h2h 2:2), s ktorou pred mesiacom prehrala vo finále podujatia ITF.

12:37 - Štvrtá nasadená Krejčíková sa o postup do semifinále na WTA 500 v Abú Zabí stretne s vlaňajšou finalistkou a svetovou pätnástkou Ľudmilou Samsonovou (h2h 1:1), ktorej môže odplatiť vlaňajšie vyradenie. Ruská obhajkyňa finále pricestovala do Spojených arabských emirátov bez jediného tohtoročného víťazstva, no v Abú Zabí stratila v dvoch dueloch len päť gemov. V druhom kole zdolala Ukrajinku Anhelinu Kalininovú 6:1, 6:3.

10:56 - Češka Barbora Krejčíková sa vo svojom prvom zápase od prehry vo štvrťfinále Australian Open príliš nenadrela. Vo svojom úvodnom vystúpení na turnaji WTA 500 v Abú Zabí odohrala s lucky loserkou Španielkou Sarou Sorribesovou len deväť gemov, kým jej súperka pre zranenie ruky po páde duel skrečovala.

09:48 - Svetová dvadsaťdvojka Francisco Cerúndolo nezvládol svoje úvodné vystúpenie na treťom zo štyroch tohtoročných turnajov. Tri dni po senzačnej prehre s Kazachom Timofejom Skatovom v Davisovom pohári v Buenos Aires neuspel ani na ďalšej domácej antuke v Córdobe, kde najvyššie nasadený Argentínčan prehral na podujatí ATP 250 s Jaumem Munarom 5:7, 4:6. Španiel si pripísal štvrté víťazstvo v zápase.

06:15 - Druhý nasadený hráč turnaja Tommy Paul splnil v Dallase úlohu favorita, keď vyprevadil Japonca Taro Daniela z podujatia po výsledku 6:3, 6:2. Vo štvrťfinále sa stretne s víťazom zápasu Koepfer - Hijikata.

06:10 - Jednoznačne sa skončilo osemfinále v Dallase, keď 16. hráč svetového rebríčka Ben Shelton porazil svojho krajana Michaela Mmoha 6:3, 6:3, pričom na kurte strávil iba 64 minút.

06:00 - Tomás Martín Etcheverry zdolal v Córdobe Bernabeho Zapatu Mirallesa 7:5, 6:4 a potvrdil úlohu papierového favorita. Argentínsky tenista si zabezpečil účasť vo štvrťfinále a napravil si chuť po nevydarenom vystúpení v Davisovom pohári, v ktorom nestačil na 275. hráča sveta Timofeja Skatova.