Slafkovského raketový vstup, Stamkosova tisícka, MacKinnon mieri za Šťastným

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slafkovského raketový vstup, Stamkosova tisícka, MacKinnon mieri za Šťastným
Šiesty bod sezóny pre draftovú jednotku.
Šiesty bod sezóny pre draftovú jednotku. Profimedia
Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (18) prispel gólom k triumfu Montrealu na ľade Calgary. Už po trinástich sekundách otvoril skóre a pripísal si na konto štvrtý presný zásah v sezóne. Päťbodový duel má za sebou Nathan MacKinnon (27).

Slafkovský strelil najrýchlejší gól Canadiens od 2. decembra 2010, keď sa presadil Brian Gionta proti New Jersey Devils. “Nikdy som nedal gól pri prvom striedaní, ani som nezískal bod, takže to bol skvelý štart do zápasu,” povedal prvý muž draftu 2022.

Mladý útočníék strelil druhý najrýchlejší slovenský gól v histórii profiligy. Slovenský rekord drží Ronald Petrovický, ktorý 21. decembra 2003 skóroval už v 8. sekunde a jeho Atlanta Thrashers napokon vyhrala nad Pittsburghom 7:4. Petrovický potom pridal aj asistenciu, v drese Penguins mal bilanciu 1+1 obranca Martin Štrbák.

Košičan nastúpil proti Flames v tretej formácii s Monahanom a Andersonom, na ľade strávil 12:39 min. Kanadský bod si pripísal aj jeho protihráč Ružička, ktorý absolvoval 15:03 min a tiež trafil žrď za stavu 0:1. 

Erik Černák bol pri víťazstve Tampy na ľade 17:09 min, do štatistík mu okrem druhej asistencie v sezóne pribudla aj pluska. Kanonier Steven Stamkos dosiahol počas duelu jubilejný 1000. bod v zámorskej profilige.

“Je úžasné podeliť sa o radosť s týmito chalanmi. Je to síce individuálna štatistika, ale na tomto míľniku sa podieľalo množstvo ľudí,” uviedol kapitán “bleskov”, ktorý dosiahol túto métu ako 95. hráč v histórii NHL, z toho deviaty aktívny.

Tretí hetrik v kariére zaznamenal útočník Dallasu Jason Robertson, ktorý bodoval v 17. zápase za sebou a už len tri zápasy ho delia od vyrovnania klubového rekordu Briana Bellowsa zo sezóny 1985-86. Dvadsaťtriročný americký útočník sa ako prvý hráč v tejto sezóne dostal na métu 20 gólov (na konte ich má 22).

“Je neuveriteľné, ako jednoducho vyzerá v jeho podaní strieľanie gólov, pritom je to najťažšia vec v tejto lige,” povedal tréner Stars Peter DeBoer. 

Päťbodový večer má za sebou líder Colorada Nathan MacKinnon, ktorý prispel k víťazstvu obhajcov Stanley Cupu v Buffale dvoma gólmi a tromi asistenciami.“Je našim lídrom v každom zápase, aj dnes bol šoférom autobusu. Som rád, že to dnes premietol aj do štatistík,” povedal J.T. Compher, ktorý v rovnakom stretnutí zaznamenal štyri body.

MacKinnon zaznamenal piaty päťbodový zápas v kariére a na piatom mieste klubovej histórie vyrovnal zápisy Michela Gouleta a Mariána Šťastného. Rekord drží Peter Šťastný (12).

Minnesota zdolala Edmonton 5:3, k čomu gólom a dvoma asistenciami prispel Kiriil Kaprizov a vytvoril historický rekord klubu v počte zápasov s minimálne jednou asistenciou. Na gól prihrával svojim spoluhráčom už v deviatom súboji po sebe.