Tatar skóroval, súboj o Bratislavu a Slafkovský nedohral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tatar skóroval, súboj o Bratislavu a Slafkovský nedohral
Tatar piatym gólom sezóny pečatil triumf Devils.
Tatar piatym gólom sezóny pečatil triumf Devils.
Profimedia
Slovenský hokejista Tomáš Tatar (31) strelil svoj piaty gól v tejto sezóne NHL, ktorým pomohol k víťazstvu New Jersey 3:1 na ľade Buffala.

Buffalo Sabres - New Jersey Devils 1:3

Tatar strávil v hre 17 a pol minúty, brankára súpera ohrozil tromi strelami a doplnil si aj plusový bod.

Devils pokračujú vo výbornej forme, bolo to už ich sedemnáste víťazstvo v 21. zápase sezóny a držia sa na druhom mieste tabuľky Východnej konferencie. Darí sa aj Tatarovi, na konte má už 13 kanadských bodov za päť gólov a osem asistencií.

Tampa Bay Lighting - St. Louis Blues 5:2

Tampa si poradila so St. Louis aj vďaka dvojici trojbodových hráčov Nikita Kučerov (0+3) a Brayden Point (2+1). Slovenský zadák Erik Černák absolvoval v drese "bleskov" 19:26 min, nazbieral dve plusky, odpykal si jeden menší trest. Okrem toho rozdal šesť hitov a pripísal si jednu strelu.

Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens 2:3 sn

Útočník Montrealu Juraj Slafkovský nedohral zápas na ľade Chicaga, v tretej tretine po tvrdom súboji s Jasonom Dickinsonom opustil klzisko. Canadiens triumfovali 3:2 po nájazdoch.

Slafkovský odohral 7:53 minút, po kolízii s Dickinsonom mu z ľadu museli pomáhať spoluhráči. O triumfe Montrealu rozhodol v nájazdoch Kirby Dach, bývalý hráč Chicaga.

Boston Bruins - Carolina Hurricanes 3:2 pp

Hráči Bostonu Bruins vytvorili nový rekord ligy. Ako prvý tím v histórii dokázal zvíťaziť v 12 domácich zápasoch v rade od štartu sezóny. Hostia z Caroliny viedli po 20 minútach 2:0, ale domáci otočili duel.

Triumf "medveďov" zariadili českí hokejisti. David Krejčí strelil dva góly a jeho spoluhráč David Pastrňák rozhodol duel v štvrtej minúte predĺženia v presilovke.

Washington Capitals - Calgary Flames 3:0

V drese domácich odohral obranca Martin Fehérváry vyše 18 minút. Za Calgary dostal Adam Ružička priestor opäť v prvom útoku. Na ľade pobudol 13:22 minút a na bránku vyslal dve strely. Fehérváry zanamenal jednu strelu, jednu plusku a päť bodyčekov.

Obaja pritom pochádzajú z Bratislavy, z triumfu sa tešil zadák prvého defenzívneho páru Capitals.

Anaheim Ducks - Ottawa Senators 1:5

Opäť štvrtá formácia pre Pavla Regendu, ktorý s Anaheimom doma prehral s Ottawou. Krídelník spod Tatier si pripísal ice-time 9:50 a dvakrát vystrelil na bránu.

Domáci skórovali až v čase 57:10 za stavu 0:5. Bilanciu 1+2 dosiahli zhodne Derick Brassard a Mathieu Joseph.

Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs 3:4

Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 1:4

Columbus Blue Jackets - New York Islanders 2:3

Detroit Red Wings - Arizona Coyotes 4:3 sn

Vegas Golden Knights - Seattle Kraken 2:4

Dallas Stars - Winnipeg Jets 4:5 pp

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2:5