Slováci v Európe: Debut Radivojeviča, forma Lantošiho a Grígera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Debut Radivojeviča, forma Lantošiho a Grígera

Luka Radivojevič debutoval za Örebro v najvyššej švédskej súťaži SHL.
Luka Radivojevič debutoval za Örebro v najvyššej švédskej súťaži SHL.Profimedia
Po reprezentačnej prestávke sa znova naplno rozbehli európskej hokejové súťaže, a tak je tu opäť tradičné zhrnutie od Flashscore Správ. Slovákov bolo tradične vidieť a cítiť vo viacerých ligách.

Česko

Pardubice sú naďalej na prvej priečke v českej Extralige. K výhre v Plzni prispel gólom a asistenciou Matej Paulovič, ktorý sa presadil aj pri prehre s Libercom, raz prihrával Čerešňák. Litvínov klesol na tretie miesto za Spartu. Matej Tomek inkasoval päť gólov v Mladej Boleslavi, potom ani jeden, keď musel nahradiť zraneného Zajíčka. K výhre Třinca nad Mountfieldom prispel gólom Dravecký, asistenciami Daňo (0+2), Čacho (0+1) a Marinčin. V nedeľu však Oceláři podľahli Litvínovu, nestačil ani gól Daňa a prihrávka Pánika.

Liberec dvakrát zvíťazil aj vďaka prihrávkam Faška-Rudáša a Ivana. Pod osem gólov Brna pri víťazstve 8:1 nad Kladnom sa jedným zásahom a dvomi asistenciami podpísal Tomáš Marcinko. Kometa následne porazila aj Spartu, o čom v predĺžení rozhodol Lukáš Cingeľ. Z osobného hľadiska sa darilo Dávidovi Grígerovi, keďže proti Libercu mal bilanciu 1+2 a vzápätí s Mountfieldom zas 0+2, no jeho mužstvo dva razy prehralo.

Brankár Hlavaj nastúpil pri prehre Plzne nad Pardubicami 1:6. Branislav Konrád najskôr nezabránil prehre Olomouca proti Sparte, následne vychytal úspech s Vítkovicami, raz sa presadil aj Kusko. Spomínaný ostravský tím prehral tri razy po sebe, v nedeľu si konto o jednu asistenciu vylepšil obranca Mikuš.

Mladá Boleslav ostáva na poslednej priečke. Aj keď vďaka gólu a asistencii Róberta Lantošiho, ako aj jednej prihrávke Skalického, porazila vysoko Litvínov (5:0), tak vzápätí podľahla Českým Budejoviciam. Znova sa presadil Lantoši.

Aktuálna tabuľka českej Extraligy.
Aktuálna tabuľka českej Extraligy.Flashscore

Švédsko

Leksand najskôr natiahol sériu výhier na päť stretnutí po sebe, následne podľahol mužstvu HV71. Slovenskí útočníci Hrívik a Cehlárik nebodovali. Za Örebro na seniorskej úrovni debutoval len 16-ročný obranca Luka Radivojevič (16 rokov, 10 mesiacov a 13 dní) a stal sa druhým najmladším Slovákom v najvyššej švédskej lige. Mladší bol iba Martin Fehérváry (16 rokov, 3 mesiace a 1 deň). Västerviks zaznamenal ďalšie dve prehry, nepomohla mu ani jedna asistencia Alexa Čiernika.

Daniel Alexander Jenčko mal v doterajšom priebehu sezóny v 20 zápasoch na konte 23 bodov, ale z juniorského tímu Malmö Redhawks odišiel do zámorského celku Youngstown Phantoms v USHL, kde už aj strelil gól. Lukáš Klečka má za Södertälje v juniorskej lige už 26 bodov, stačilo mu na to 23 stretnutí, avšak počas posledných dvoch nebodoval.

Švajčiarsko

Tomáš Jurčo v dvoch zápasoch po reprezentačnej prestávke za Davos nebodoval. Tá sa však netýkala druhej švajčiarskej ligy, takže Olten odohral päť stretnutí, štyri ligové a jeden pohárový. Stanislav Horanský napriek bilancii 1+1 nezabránil prehre vo Winterthure, následne ale v troch stretnutiach po sebe nenastúpil. Aj tak je s celkovou bilanciou ôsmich gólov a 24 asistencií druhým najproduktívnejším hráčom súťaže po spoluhráčovi Faillem. Roman Karaffa si doterajší jeden bod (0+1) stále nevylepšil.

Francúzsko

Francúzsky Rouen po návrate z reprezentačnej prestávky zdolal hladko v pohári Neuilly Sur Marne (7:0) a to aj vďaka jednému gólu Milana Kytnára, no následne nestačil v lige na Amiens. Marcel Haščák naďalej v zostave chýba.

Daniel Babka zas prihrávkou pomohol svojmu Nice postúpiť v pohári cez Montpellier. Brankár Marek Čiliak inkasoval na ľade Angletu len raz a tešil sa z výhry 2:1, vzápätí ale po troch inkasovaných góloch jeho Marseille prehral proti Angers 0:3.

Liga majstrov

Po reprezentačnej prestávke sa odohrali aj prvé stretnutia osemfinále Ligy majstrov. Odvety sú na programe 21. a 22. novembra. Pardubice vyhrali na ľade Ilvesu 3:1, Slováci nebodovali. Vítkovice si odniesli kontumačný výsledok 3:0 zo štadióna fínskeho Pelicansu. Třinec doma porazil tesne 4:3 Skellefteu, presadil sa Hudáček, asistovali Daňo, Čacho a Dravecký.