Slováci v Európe: Žiaria legionári Třinca, Faško-Rudáš strelil hetrik, víťazstvá Leksandu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci v Európe: Žiaria legionári Třinca, Faško-Rudáš strelil hetrik, víťazstvá Leksandu

Třinec prežíva veľmi dobré obdobie aj vďaka Slovákom.
Třinec prežíva veľmi dobré obdobie aj vďaka Slovákom.Profimedia
Třinec či Leksand sú na víťaznej vlne, výraznou mierou k tomu prispievajú Slováci. Flashscore Správy prinášajú tradičný týždenný súhrn našich hokejových legionárov v Európe. Komu sa darilo najviac v uplynulých siedmich dňoch?

Česko

Prvé Pardubice a druhý Litvínov sa tentoraz nemohli spoľahnúť na podporu slovenských korčuliarov, pretože ani jeden nebodoval. Za Vervu chytal pri víťazstve nad Brnom aj prehre proti Mountfieldu brankár Matej Tomek.

Třinec postupne porazil Liberec, Vítkovice aj Olomouc. V každom zápase sa presadil Libor Hudáček, celkovo zaznamenal štyri góly a jednu asistenciu. Okrem Draveckého bodovali všetci zvyšní Slováci v tíme Richard Pánik (2+2), Marko Daňo (2+3), Martin Marinčin (0+3), Patrik Hrehorčák (0+2), Michal Roman (1+1) a Viliam Čacho (0+1).

Hetrikom sa blysol útočník Martin Faško-Rudáš, ktorý zariadil výhru Liberca proti Litvínovu. Jeden gól Grígera nepomohol poraziť Olomouc, následne však asistoval na víťazný zásah proti Plzni. Brno podľahlo Litvínovu napriek jednému zásahu Kristiána Pospíšila. Lukáš Cingeľ sa presadil dvakrát, pri výhre s Mladou Boleslavou aj prehre v Českých Budejoviciach. Uplynulý týždeň vyniesol dve asistencie obrancovi Martinovi Ďalogovi.

Aktuálna tabuľka českej Extraligy.
Aktuálna tabuľka českej Extraligy.Flashscore

Mountfield HK dvakrát vyhral, raz asistoval Okuliar. Branislav Konrád v bránke Olomouca vychytal výhru v Karlových Varoch, no nezabránil prehre na ľade Třinca. Plzeň prehrala trikrát po sebe, v Českých Budejoviciach inkasoval štyri góly brankár Hlavaj. Vítkoviciam proti Třincu nepomohol gól Deja, ani dve asistencie Mikuša a jedna od Zeleňáka.

Naďalej posledná ostáva Mladá Boleslav. Tá v uplynulých piatich dueloch strelila iba päť gólov, posledný dal Róbert Lantoši, ale prišla prehra v Karlových Varov.

Švédsko

Leksand ťahá sériu štyroch výhier po sebe. Počas víkendu najskôr porazil Timru 4:1, keď sa raz presadil Peter Cehlárik a následne aj Malmö 6:2. Marek Hrívik a takisto Cehlárik zaznamenali po jednej asistencii.

Mladý Alex Čiernik chýbal v zostave Västerviksu pri vysokej prehre 1:9 proti AIK. Jeho mužstvo potom nestačilo ani na Tingsryd a Kalmar, zakaždým aspoň raz asistoval. Po štrnástich zápasoch má na konte desať bodov, čo je najviac spomedzi hráčov v juniorskom veku v súťaži Allsvenskan.

Švajčiarsko

Tomáš Jurčo asistoval pri výhre Davosu nad Ženevou, ale následne mužstvo spod Álp dvakrát prehralo a navyše vyšlo strelecky naprázdno.

Stanislav Horanský najskôr gólom a asistenciou režíroval výhru nad Thurgau v druhej najvyššej súťaži, ale následne vynechal stretnutie proti Sierre, v ktorom sa slovenský súboj nekonal, keďže na súpiske hostí chýbal Roman Karaffa.

Pre zaujímavosť spomenieme, že v danom stretnutí debutoval dvomi asistenciami najproduktívnejší muž posledného ročníka Tipos Extraligy Američan Max Gerlach, ktorý nedávno opustil Poprad.

Francúzsko

Marcel Haščák naďalej chýba v zostave Rouenu, ktorý sa vezie na víťaznej vlne, k výhre nad Nice prispel gólom Milan Kytnár. Daniel Babka na opačnej strane nebodoval. Brankár Marek Čiliak nezabránil prehre Marseille proti Chamonix (2:3).