Slováci v zámorí: Nezastaviteľný Slafkovský, skvelý Dvorský, ďalší mladíci majú po sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slováci v zámorí: Nezastaviteľný Slafkovský, skvelý Dvorský, ďalší mladíci majú po sezóne
Slafkovský strelil svoj prvý hetrik v NHL.
Slafkovský strelil svoj prvý hetrik v NHL.Profimedia
Ďalší týždeň je za nami a Flashscore Správy opäť tradične mapujú, ako sa darilo slovenským hokejovým legionárom v zámorských súťažiach.

NHL

Základná časť mieri nezadržiteľne k svojmu koncu, ale Juraj Slafkovský si hokej užíva. V stretnutí proti Philadelphii zaknihoval premiérový hetrik v profilige, potreboval naň iba necelých 15 minút na ľade. Okrem toho zažil proti Tampe dvojbodový duel (1+1) a v súboji s Torontom asistoval. Na konte má už 48 bodov (19+29).

Tomáš Tatar z posledných siedmich zápasov nastúpil iba proti LA Kings, aj to na desať minút, zaknihoval dve mínusky. Nebodoval od 13. marca. Martin Pospíšil zaujal predovšetkým proti Edmontonu, keď inkasoval 15 trestných minút, celkovo ich má na konte 99, v tejto štatistike je na dvanástom mieste celej NHL.

Šimon Nemec nebodoval už sedem stretnutí v rade a v posledných trinástich získal iba jednu asistenciu. Martin Fehérváry bojuje o play-off, dvakrát po sebe proti Ottawe a Detroitu asistoval, zároveň mal aj plusku. Na konte má 16 bodov, čím vyrovnal minulý ročník a potrebuje už len jeden, aby z tohto pohľadu zažil najlepšiu sezónu kariéry.

Erik Černák z Tampy je nateraz jediným slovenským hráčom s istotou play-off a navyše vďaka prihrávke v súboji proti Columbusu prerušil bodový pôst.

AHL

Marián Studenič získal vďaka asistencii proti Abbostfordu svoj 41. bod v sezóne a naďalej je najproduktívnejším slovenským hráčom v súťaži. Pavol Regenda trikrát po sebe nebodoval, rovnako ako Martin Chromiak. Série bez bodu ťahajú aj Miloš Kelemen (6), Adam Sýkora (7), Patrik Koch (9) či Samuel Kňažko (7).

ECHL

Maxim Čajkovič nenastúpil od 24. marca, zatiaľ čo Matúš Spodniak v jedinom stretnutí počas uplynulého týždňa nebodoval.

OHL

Dalibor Dvorský tromi asistenciami pomohol v rozhodujúcom zápase postúpiť svojmu Sudbury do druhého kola play-off. Počas úvodnej fázy nazbieral v piatich stretnutiach až osem bodov (2+6). Ďalej ide aj Filip Mešár a jeho Kitchener, pričom slovenský útočník prispel k tomu, aby Rangers otočili sériu proti Erie z 2:3 na 4:3.

V siedmom dueli dvakrát asistoval. Na strane porazených Otters sú Martin Mišiak a Ondrej Molnár, ročník pre nich končí. Prvý menovaný zasiahol do piatich zápasov (2+1), druhý do všetkých, lenže nebodoval ani raz.

WHL

Obranca Jozef Viliam Kmec nezasiahol do hry, pretože jeho Prince George prešiel cez prvé kolo hladko 4:0 na zápasy a tak mal voľno. Samuel Honzek s Vancouverom skončil už v prvom kole, na Everett nestačil (1:4), pričom kapitán Giants dvakrát skóroval.

QMJHL

Útočník Peter Repčík nezasiahol do hry, pretože jeho Drummondville prešiel cez prvé kolo hladko 4:0 na zápasy a tak mal voľno. František Dej sa takisto teší z postupu. Sherbrooke potreboval v dráme proti Blainville sedem zápasov, slovenský krídelník v nich získal tri body (2+1).

NCAA

Pre slovenských hokejistov sa sezóna skončila. Momentálne je NCAA už v semifinále a finále sa odohrá 14. apríla. Iba brankár Ján Korec môže teoreticky zasiahnuť do hry, pretože jeho Boston College sa dostal medzi kvarteto najlepších, ale podľa všetkého ako dvojka tímu priestor nedostane.

USHL

Základná časť USHL je takmer na svojom konci a Juraj Pekarčík ju dohrá ako najproduktívnejší Slovák, keďže po trojbodovom stretnutí má na konte už 57 bodov (9+48). Libor Nemec nehral od 24. marca, jeho spoluhráč Adam Gajan naposledy z 23 striel inkasoval trikrát a nemohol sa tešiť z výhry.

Peter Cisár aj Daniel Jenčko natiahli série bez bodu, Adam Žlnka zaknihoval jednu asistenciu. Brankár Šichabutdin Gadžijev zažil dve prehry po sebe, celkovo inkasoval osem gólov z 57 striel. Samuel Urban udržal prvé čisté konto, chytil všetkých 21 pokusov, ktoré na neho smerovali.