Slovak Open prišiel o posledného domáceho zástupcu, Klein sa do semifinále nepozrie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovak Open prišiel o posledného domáceho zástupcu, Klein sa do semifinále nepozrie

Klein končí vo štvrťfinále.
Klein končí vo štvrťfinále.Profimedia
Lukáš Klein sa neprebojoval do semifinále dvojhry na turnaji Slovak Open 2023. Dvadsaťpäťročný hráč Národného tenisového centra nestačil vo štvrťfinále na Kanaďana Gabriela Dialla (22) a podľahol mu 6:3, 6:, 2:6 za 150 minút. Slovensko tak prišlo o posledné želiezko v ohni.

Najlepším výsledkom Kleina na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise mužov zostáva semifinálová účasť z roku 2020.

Prvých päť gemov zápasu odohrali obaja bezchybne na servise. V ďalšom prišiel pre domáceho tenistu prvý brejkbal - ten ešte nevyužil, no za stavu 4:3 už nezaváhal. Následne brejk potvrdil, čim získal úvodný set. V druhom sete si ani jeden z hráčov nestratil servis a rozhodovalo sa v tajbrejku. Ten lepšie vyšiel Kanaďanovi, ktorý vyrovnal na 1:1 na sety. Záverečné dejstvo už bolo v réžii Dialla, súper ho síce raz brejkol, no následne stratil svoje podanie. Kanaďan využil v ôsmom geme prvý mečbal.

"V prvom sete sme boli obaja veľmi silní na servise. Mne sa podaril brejk v ôsmom geme, ktorý som potom potvrdil na podaní. V druhom sete sa viac hralo aj na returnoch, výmeny sa predlžovali a celý set bol poriadne dlhý. Obaja sme mali viacero šancí, mňa mrzia tie moje, ktoré som nedokázal využiť. Nedotiahol som do víťazného konca tajbrejk a nakoniec som prehral aj celý zápas," povedal po štvrťfinálovom dueli sklamaný Klein.

Kleinovi patrí v rebríčku 149. miesto.
Kleinovi patrí v rebríčku 149. miesto.Flashscore