Slovan spoznal súpera v semifinále. Skalica zmazala dvojgólové manko a zvládla penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan spoznal súpera v semifinále. Skalica zmazala dvojgólové manko a zvládla penalty

Slovan spoznal súpera v semifinále. Skalica zmazala dvojgólové manko a postúpila na penalty
Slovan spoznal súpera v semifinále. Skalica zmazala dvojgólové manko a postúpila na penaltyProfimedia
Štvrťfinálový program Slovnaft Cupu uzavrel súboj medzi Liptovským Mikulášom a Skalicou. Z postupu medzi štvoricu najlepších v ročníku 2022/2023 sa tešili hostia, ktorí prehrávali 0:2, ale nakoniec si pripísali výhru po penaltovom rozstrele.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Skalica 2:2 (2:1), 3:4 na penalty

Góly: 14. Bartoš (pen.), 21. Gerát – 44. Mášik, 85. Podhorin

Už v druhej minúte sa príliš ľahko dostal pred bránu Liptákov Švec, z pätnástich metrov prestrelil. Domáci zapli na konci úvodnej štvrťhodiny. Prv získali rohový kop, z ktorého síce neuspeli, ale zostali v útoku. Rezultoval z toho pád Lauru cez nohu Rudzana v šestnástke, hlavný arbiter nariadil penaltu. Richard Bartoš oklamal Igora Šemrinca a posledný celok Fortuna ligy viedol.

Brankár Skalice bol naďalej v plnej permanencii. Po rohovom kope vychytal Geráta i Spychku, na ďalší pokus Tomáša Geráta nestačil. Koncovka spoza veľkého vápna bola tečovaná obrancom a skončila pri pravej žrdi. 

Zdalo sa, že z prvého polčasu to bolo všetko. Potom ale Martin Mášik vnikol do šestnástky, spracoval si center Vlaska, aby prekonal inak unudeného Sváčeka.

Štatistické okienko.
Štatistické okienko.Flashscore

Po prestávke sa do prvej šance dostal striedajúci Yao, ktorý z desiatich metrov veľa vody nenamútil. Prakticky celé druhé dejstvo sme čakali na veľkú možnosť, tá prišla v 84. minúte. Vlasko sa naťahoval po lopte v pokutovom území, keď ho fauloval Popovič.

Zodpovednosť vzal na seba kapitán Oliver Podhorin a poslal duel do penaltového rozstrelu. Domáci si v nadstavenom čase márne pýtali kop zo značky bieleho bodu, súboj medzi Černekom a Václavikom bol dokonca prezentovaný ako útočný priestupok.

Penaltová lotéria priniesla na úvod zaváhania Jendriška a Popoviča, na opačnej strane neprekonal gólmana Švec a v piatej sérii Vlasko, ktorý to skúšal na Panenku. Postup do semifinále a dvojzápas so Slovanom Bratislava zabezpečil v šiestej sérii Yann Yao, pred ktorým zlyhal Tobiáš Diviš.