TOP 10 najzaujímavejších pohybov vo Fortuna lige: Kto najviac zaujal?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 najzaujímavejších pohybov vo Fortuna lige: Kto najviac zaujal?

Kelvin Ofori vymenil 2. Bundesligu za Fortuna ligu, kde nastupuje v drese Spartaka Trnava.
Kelvin Ofori vymenil 2. Bundesligu za Fortuna ligu, kde nastupuje v drese Spartaka Trnava.TASR
Fortuna liga má za sebou zimné prestupové okno. Slovenské kluby neboli, v porovnaní s predchádzajúcim obdobím, natoľko aktívne. Napriek tomu redakcia Flashscore Správy vyberá desať najzaujímavejších pohybov, ktoré sa v najvyššej súťaži udiali.

Kelvin Ofori (Spartak Trnava)

O jeden z najzaujímavejších zimných príchodov do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa postaral trnavský Spartak. Napriek tomu, že má tretiu najlepšiu ofenzívu po Dunajskej Strede (36) a Slovane (42), nebol hlavný kormidelník Michal Gašparík spokojný. Vrásky na čele mu robia hrotoví útočníci, ktorí sa nevedia presadiť. Kelvin Boateng strelil jeden gól. Zamieril na hosťovanie do českej Karvinej. O nič lepšie na tom nie je ani Milan Ristovski s tromi. Na pozícii stredného útočníka zvykne hrať tiež Abdulrahman Taiwo (4). Oživiť ich strelecké suchoty prišiel 172-centimetrov vysoký futbalista z 2. Bundesligy. Krídelník Kelvin Ofori. Legionár z Ghany má na konte tiež dva štarty v Bundeslige. V úvodných dvoch kolách ukázal svoju technicku vyspelosť. Proti Liptovskému Mikulášu i Ružomberku patril k najnebezpečnejším na trávniku. 

Nicolas Gorosito (Banská Bystrica)

Skúsený už tridsaťštyriročný stopér je na Slovensku veľmi známym menom. V rokoch 2011 a 2012 zažil úspešné roky v Senici, s ktorou skončil na druhom mieste najvyššej súťaži a siahol po ňom Slovan, kde vydržal do konca ročníka 2015/16. Raz sa tešil aj z double. Následne posilnil Getafe, s ktorým postúpil do La Ligy a tú si krátko zahral. Po pôsobeniach v ďalších španielskych kluboch Albacete a Alcorcón sa presunul do Dukly Banská Bystrica, aby vystužil defenzívu a pomohol mužstvu do prvej šestky.

René Dedič (Liptovský Mikuláš)

Na jeseň si ho vybrala Viktoria Plzeň, s ktorou si cez predkolá vybojoval skupinu Ligy majstrov. Na súpisku sa cez veľkú konkurenciu nedostal. Slovenský rodák tak svoj snový príbeh nevyšperkoval. V drese úradujúceho českého majstra naskočil do ôsmich duelov, v ktorých sa gólovo nepresadil. V jarnej časti to bude chcieť napraviť na slovenských štadiónoch, kde sa bude snažiť pomáhať zbierať dôležité body mužstvu trénera Mareka Fabuľu.

Malik Abubakari (ŠK Slovan Bratislava)

Z posíl Slovana zatiaľ vyčnieva najviac tento útočník. Po turbulentnej zimnej prestávke a odchodoch viacerých hráčov by sa mal starať o góly. Prvý vsietil hneď v úvodnom súťažnom dueli, pohárovom v Banskej Bystrici. Následne sa vo Fortuna lige dvakrát odmlčal, no nastúpil na plnú porciu minút. Vie byť nepríjemný pre všetky defenzívy našej súťaže, čo predviedol na Žitnom ostrove, keď vďaka aktívnemu pohybu videl kvôli nemu červenú kartu stopér Rysvanis. Preverí ho hlavne Európska konferenčná liga, kde ho bude sledovať určite aj jeho kmeňový klub Malmö FF, odkiaľ v Bratislave hosťuje.

Abubakari v súboji s Bystricou.
Abubakari v súboji s Bystricou.TASR

Martin Polaček (Liptovský Mikuláš)

Do Liptovského Mikuláša sa na moment ešte vrátime. Medzi ich tromi žrďami stojí "chlap ako hora". Konkrétne gólmna, ktorého pred pár rokmi označili za najsilnejšieho brankára na svete. Nie nadarmo bol blízko anglickej Premier League, keď mal už pripravenú zmluvu, no doplatil na aktivitu svojho vtedajšieho agenta. A tak sa kariéra rodáka z Prešova ubrala úplne iným smerom. Vyskúšal si angažmány v Levski Sofia, Zaglebie Lubin či Mladej Boleslavi. Do úplnej neznámy sa nevrátil. Na Slovensku si od 2012 do 2015 obliekal dresy bratislavského Slovana a Dunajskej Stredy. Mikulášu prišiel pomôcť k zázraku - zachrániť sa vo Fortuna lige.

198 centimetrov vysoký a sto kilogramov vážiaci
198 centimetrov vysoký a sto kilogramov vážiaci TASR

Andrija Balič (Banská Bystrica)

Chorvátsky stredopoliar bol svojho času jedným z najsledovanejších mladých hráčov v Európe. Po odchode z materského Hajduku Split do Udinese ale potenciál nikdy nenaplnil. V roku 2020 sa dostal do Dunajskej Stredy najskôr na hosťovanie, následne nastálo. Banská Bystrica po ňom siahla v úplnom závere prestupového obdobia ako reakciu na zranenie Michala Faška. V podobe Baliča prichádza do tímu spod Urpína veľká kvalita a možno rozhodujúci prvok v boji o prvú šestku.

Filip Twardzik (Spartak Trnava)

Ľavonohých obrancov si tréneri vážia. O to viac, keď sú konštruktívni a pre mužstvo mimoriadne platní. Vo svojich prvých dvoch sezónach v malom Ríme to Filip Twardzik potvrdzoval pravidelne. Následne zamieril za novou výzvou do rakúskeho Linzu. Podobnú pozíciu, akú mal v Trnave, sa mu vybojovať nepodarilo. Odohral sedem duelov a po roku sa vrátil na miesto, kde to pozná veľmi dobre. Trnavčania s 30-ročným, skúseným defenzívnym hráčom môžu pomýšľať na boj o druhé miesto. Twardzik by mal prispieť k podobne organizovanej a kompaktnej hre zozadu ako pri prvom angažmáne. 

Žan Medved (Skalica)

Stále iba dvadsaťtriročný slovinský útočník v Slovane nesplnil to, čo si od neho klub sľuboval. Aj keď sa tešil z jedného titulu, strelil iba šesť gólov. Pôsobil v béčku či na hosťovaniach v poľskej Wisle Krakov a slovinskom Celje. V zime prišiel na jarnú časť do Skalice s jasným cieľom - strieľať góly a pomôcť Záhorákom udržať Fortuna ligu. Zatiaľ sa presadil raz do siete Liptovského Mikuláša.

Žan Medved premenil pokutový kop do siete Mikuláša.
Žan Medved premenil pokutový kop do siete Mikuláša.TASR

Lucas Demitra (ViOn Zlaté Moravce)

Zlatomoravčania siahli v zime po krídelníkovi, ktorého meno je fanúšikom slovenského športu veľmi dobre známe. Zdedil po otcovi športový gén, ktorý sa snaží napĺňať v kopačkách a s loptou. Kmeňový hráč trenčianskeho AS patrí k tomu najtalentovanejšiemu, čo slovenské trávniky ponúkajú, ale proti stopercentnému rozvoju sú časté zranenia. Po jednom z nich sa chce naplno rozohrať pri Žitave a k doterajším dvom gólom a rovnakému počtu asistencií by rád pridal ďalšie čísla.

Moussa Sangare (Podbrezová)

Podbrezovský tréner Roman Skuhravý o ňom povedal, že nie je pripravený na celých 90 minút. Krídelník z Pobrežia Slonoviny je podľa českého lodivoda smerom do ofenzívy výnimočným hráčom a má ešte lepší ťah na bránu než deväťgólový Moses Cobnan. "Rovnako výnimočný je aj smerom dozadu, pretože vôbec nevie brániť," doplnil Skuhravý. Sangare svoju rýchlosť a obrovskú kvalitu v situáciách jeden proti jednému pretavil do gólu, aj keď šťastného, ktorým rozhodol o výhre nad Žilinou. Keď bude na ihrisku, svojim pohybom narobí problémy nejednej obrane.

Sangare sa blysol proti Žiline gólom.
Sangare sa blysol proti Žiline gólom.FB: FK Železiarne Podbrezová