Slovan už nie je lídrom Fortuna ligy. Po remíze v Moravciach ho predbehla Dunajská Streda

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovan už nie je lídrom Fortuna ligy. Po remíze v Moravciach ho predbehla Dunajská Streda
Banskobystričania mali znova dôvod na radosť.
Banskobystričania mali znova dôvod na radosť.MFK Dukla Banská Bystrica
Futbalisti Slovana Bratislava v 21. kole futbalovej Fortuna ligy iba remizovali v Zlatých Moravciach a po výhre Dunajskej Stredy proti Skalici je práve tím zo Žitného ostrova novým lídrom. Dukla porazila Liptovský Mikuláš, pričom sa výrazne priblížila k prvej šestke.

MFK Dukla Banská Bystrica - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:0 (1:0)

Góly: 20. Rymarenko, 51. Balič

Dukla mala stretnutie od začiatku plne pod kontrolou. Už v deviatej minúte mohol udrieť Andrija Balič, zblízka minul bránku. Následne Polaček vyboxoval loptu iba pred pokutové územie a Martin Rymarenko ju krásnym volejom poslal do siete. Banskobystričania kontrolovali hru aj v druhom dejstve.

Síce nemali veľa vyložených šancí, ale to ich nemuselo mrzieť, keďže Andrija Balič veľmi dobrý výkon podčiarkol strelou z voleja k žrdi. Podobne to skúsil i Polievka, prekopol brvno. Dukla má po výhre na dosah prvú šestku. Ak v nedeľu Žilina prehrá proti Ružomberku, tak sa do nej dostane s určitosťou.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Skalica 2:1 (0:1)

Góly: 66. Černek (vl.), 85. Brunetti - 33. Fábry

ČK: 84. Černek (Skalica)

Gavrič v 26. minúte nechal vyniknúť Junasa a Pinto zblízka prekopol priestor troch žrdí. Dunajská Streda tak pykala, nakoľko Andrej Fábry zakončením po trávniku nachytal Petráša. Z pokutového kopu mohol vyrovnať Zsolt Kalmár, netrafil svätyňu a len podčiarkol trápenie DAC vo finálnej fáze. 

Vyrovnať mohol Ramadan, sám pred Junasom nepremenil obrovskú možnosť. Domáci sa však dočkali aj s dávkou šťastia. Strela spomínaného Ramadana sa odrazila od Martina Černeka do siete. Niarchos mohol skóre otočiť, netrafil loptu ideálne. Smoliar Černek v 84. minúte videl červenú kartu a ľutovať mohol o to viac, že následný center z priameho kopu presne zakončil Brunetti, čím otočil skóre a stanovil konečný výsledok.

DAC sa po remíze Slovana v Zlatých Moravciach stal novým lídrom Fortuna ligy. Má 45 bodov, o jeden viac ako "belasí".

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 3:2 (3:0)

Góly: 3. Twardzik, 6. Ofori, 40. Taiwo - 60. Gajdoš (pen.), 63. Kupusovič

ČK: 90+4. Hollý (Trenčín)

Trnava svojho súpera v prvom polčase doslova prevalcovala. Twardzikova tvrdá rana otvorila skóre už v tretej minúte, vzápätí technicky nasmeroval hrací predmet do bránky aj Ofori. Následne prišla séria nevyužitých šancí Taiwa. Najskôr z čiary odkopával Bagin, vzápätí sa blysol brankár Vozinha. Spomínaný Taiwo sa dočkal krátko pred prestávkou, využil nákop Takáča a zaváhanie trenčianskej defenzívy. 

Vzhľadom na úvodné dejstvo bolo prekvapením, že Trenčín dokázal duel poriadne zdramatizovať. Kozlovský po hodine hry získal penaltu a tú premenil Artur Gajdoš. Prešlo iba šesť minút, keď Njegoš Kupusovič dostal veľa priestoru pred päťkou a využil ho na zníženie, ale Trnava si tri body udržala.

FC ViOn Zlaté Moravce - ŠK Slovan Bratislava 1:1 (0:1)

Góly: 53. Križan (vl.) - 25. Weiss

Slovan po dvoch remízach potreboval vyhrať, začal aktívne. Strela Kankavu aj hlavička Križana smerovali iba tesne vedľa bránky Zlatých Moraviec. Krajšie to pre hostí bolo v 25. minúte, kedy Vladimír Weiss trafil z priameho kopu do rohu, Lukáč bol na jeho zakončenie prikrátky. ViOn dokázal vyrovnať. Križan chcel odvrátiť center pred Almeidom, no sám nasmeroval loptu nešťastne za Chovana. "Belasí" tak aj v treťom jarnom vystúpení iba remizovali a prišli o prvé miesto. Tam ho vystriedala Dunajská Streda, ktorá má jednobodový náskok.