Slovan zachraňoval s Bystricou remízu, DAC uspel v Michalovciach a stráca iba bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan zachraňoval s Bystricou remízu, DAC uspel v Michalovciach a stráca iba bod

Do akcie sa belasým vrátil Barseghjan, ale ani on nepomohll Slovanu k trom bodom. Na snímke v súboji s Richtárechom.
Do akcie sa belasým vrátil Barseghjan, ale ani on nepomohll Slovanu k trom bodom. Na snímke v súboji s Richtárechom.TASR
Futbalisti AS Trenčín síce vyhrávali na svojom trávniku s ViOnom, ale po záverečnom hvizde museli skloniť hlavu a prijať remízu. Naopak, za deľbu bodov boli radi na Tehelnom poli, kde belasí prehrávali s hosťami z Bystrice už o dva góly. V sobotu zabrala naplno Dunajská Streda na Zemplíne, ktorá stráca na vedúci Slovan už iba jeden bod.

AS Trenčín – FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:1 (1:0)

Góly: 38. Bagín – 73. Pinte

Kríza AS Trenčín pokračuje aj po dvadsiatom kole. Zverenci Mariána Zimena čakajú na trojbodový zápis šesť zápasov v rade. S hosťami zo Zlatých Moraviec kontrolovali v úvodnom dejstve priebeh hry. Súpera nepúšťali takmer vôbec k lopte. Krátko po polhodine hry vyhrávali gólom Bagína. Svoje ďalšie šance nepremenili, najväčšiu mal Rahim, zblízka pálil do brvna. Po zmene strán urobil tréner Galád trojitú zmenu, čo sa odrazilo aj na trávniku. ViOn bol čoraz aktívnejší, sebavedomejší. A v 73. minúte sa dočkali gólu, keď sa presadil Pinte. V závere mohol rozhodnúť o ich víťazstve Múdry, no na dvakrát po rohovom kope Vozinhu neprekonal. 

Zlatomoravčania bodovali na umelom trávniku pod hradom Matúša Čáka prvýkrát od augusta 2020. V tabuľke sa posunuli o dve priečky vyššie na ôsmu. Trenčania sú desiati. 

Štatistický pohľad na súboj.
Štatistický pohľad na súboj.Flashscore

ŠK Slovan Bratislava - MFK Dukla Banská Bystrica 2:2 (0:2)

Góly: 76. Weiss ml. (z 11 m), 90. Green - 21. a 38. Polievka

Obhajca majstrovskej trofeje nevyhral ani v druhom dueli po zimnej prestávke. Rovnako ako v derby s Dunajskou Stredou, aj doma si podelil body. Tentoraz s Banskou Bystricou, ktorá bojuje o prvú šestku. Svoju kvalitu predviedol a zároveň potvrdil hosťujúci Polievka, keď ešte v prvom dejstve strelil dva góly. Po zmene strán Slovan pridal. Bol aktívny a snažil sa zvrátiť nepriaznivý vývoj.

Nádej mu pätnásť minút pred záverečným hvizdom dodal z penalty Weiss. Po faule Willwébera zobral zodpovednosť na svoje plecia. V samom závere sa belasí dočkali aspoň bodu, keď Lovatov center zľava dostal za Hruškov chrbát Green. Tesne predtým zahodil obrovskú príležitosť Rymarenko.

Súboj cez štatistiky.
Súboj cez štatistiky.Flashscore

MFK Zemplín Michalovce – FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:1)

Góly: 31. Kalmár, 90.+1 Nebyla

Zaváhanie lídra tabuľky Fortuna ligy využil druhý celok - Dunajská Streda. Na Zemplín pricestovali hostia pre tri body, ku ktorým im otvoril cestu v 31. minúte Kalmár. V pokutovom území našiel prihrávkou svojho kapitána v dobrej pozícii prihrávajúci Blackman. Po zmene strán mohol vyrovnať Kanu, keď unikol defenzíve súpera, no zoči-voči Petrášovi zlyhal. Z následnej dorážky mieril Slebodník do bočnej siete. Na opačnej strane centroval sprava Pinto na Andzouanu, ktorý sa snažil obstreliť Száraza, ale ten vytiahol výborný zákrok.

Najväčšiu príležitosť Michaloviec spálil v závere Marcin. Úplne voľný mieril zvnútra pokutového územia nad bránu. Prišiel tak trest v podobe nedáš-dostaneš. V nadstavenom čase unikol po pravom krídle Ramadan, prihral pred bránu, kde loptu dopravil do siete Nebyla. Dunajskostredčania sa tak dotiahli na Slovan už iba na rozdiel bodu.

Neúplná tabuľka Fortuna ligy.
Neúplná tabuľka Fortuna ligy.Flashscore