Spallettiho si v Ríme budú navždy pamätať ako toho, kto vyhodil Tottiho z vlastného domu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Spallettiho si v Ríme budú navždy pamätať ako toho, kto vyhodil Tottiho z vlastného domu
Totti a Spalletti zažili v Ríme krásne, ale aj škaredé časy.
Totti a Spalletti zažili v Ríme krásne, ale aj škaredé časy.Profimedia
Zápas proti AS Rím nemôže byť pre trénera Neapolu, ktorý sa stal v očiach priaznivcov tímu z "večného mesta" nepriateľom číslo jeden, len tak hocijakou výzvou.

Luciano Spalletti je svojský. Keď viedol práve "vlkov", išiel proti najväčšej legende histórie tohto klubu Francescovi Tottimu. Všetko vyústilo až k tomu, že si kapitána zavolal do kancelárie a požiadal ho o odchod z klubu. To znamenalo opustiť domov.

Obrátiť sa proti Tottimu je synonymom toho, keď sa niekto otočí proti celému Rímu. Aj keď Spalletti veľmi dobre vedel, že túto bitku nemôže vyhrať, tak to urobil. Vtedajší majiteľ James Pallotta najskôr podržal trénera, no nakoniec sa postavil na opačný breh.

Spočiatku pritom bolo všetko idylické. Po príchode Spallettiho sa darilo tímu aj útočníkovi. Medzi rokmi 2005 a 2009 spoločne vyhrali dva Talianske poháre, národný Superpohár a majster sveta z roku 2006 pridal aj cenu pre najlepšieho strelca.

Totti bol jedným z prvých, kto gratuloval Spallettimu, keď po skončení svojho prvého angažmánu v Ríme zamieril do Zenitu a vyhral ruský titul. V zime 2016 sa taliansky lodivod vrátil naspäť a druhý raz viedol AS, no veci už neboli rovnaké.

To futbalista prezradil aj vo svojom životopise: "Vtedy som ti dovolil všetko, teraz už nie. Musíš pracovať ako ostatní, aj keď sa voláš Totti," zneli trénerove slová. Hlavný problém nastal pred zápasom proti Palermu. Vtedy ho Spalletti z očí do očí v kancelárii požiadal, aby opustil klub.

"Vyhodili ma z môjho domu," povedal Totti. Situácia gradovala ďalej, skončila hádkou na konci sezóny po remíze s Atalantou. Bolo jasné, že dvojica nemôže spolu fungovať. Spalletti skončil po sezóne 2016/17, kedy Totti ukončil hráčsku kariéru. Nikdy v nej nehral za iný tím.

"Podviedol som všetky svoje priateľky, ale nikdy nie Rím," znie jeho legendárny výrok. Nedávno ikonický futbalista médiám povedal, že teraz už nie je situácia taká napätá, no určite je to niečo, čo blížiacemu sa šlágru talianskej Serii A pridá grády.