Štajnoch posilnil Salzburg, výmena medzi Nitrou a Trenčínom, Paukovček do Žiliny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štajnoch posilnil Salzburg, výmena medzi Nitrou a Trenčínom, Paukovček do Žiliny

Štajnoch miri do Rakúska.
Štajnoch miri do Rakúska.TASR
Slovenský obranca Martin Štajnoch (32) po odchode z Michaloviec posilnil rakúsky klub EC Salzburg hrajúci nadnárodnú IceHL. Hráčov si vymenila Nitra s Trenčínom.

Štajnoch po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu v tíme z východného Slovenska, aby využil zahraničnú ponuku. V Salzburgu už hrával medzi rokmi 2018 a 2019. Väčšinu kariéry strávil v Slovane Bratislava. Vyhral jeden slovenský titul a vyskúšal si KHL. Takisto pôsobil v Česku, Rusku a Nemecku.

Lukáš Paukovček prestúpil z HK Poprad do prvoligového tímu Vlci Žilina. "Kamzíci" sa pre neuspokojivé výkony tridsaťdvaročného centra snažili o jeho výmenu alebo o prevzatie kontraktu iným klubom. Záujem prejavili Žilinčania.

"Z osobného hľadiska pre mňa priebeh sezóny zatiaľ nie je veľmi ideálny. Nastupoval som prevažne vo štvrtej formácii, na čo som nebol zvyknutý. Teším sa na žilinské prostredie, na ktoré som počul len pozitívne reakcie," povedal Paukovček, ktorý chce pomôcť klubu postúpiť späť do najvyššej súťaže.

Výmena mladých hráčov sa uskutočnila medzi Nitrou a Trenčínom. Hráčom "corgoňov" sa stal 20-ročný obranca Marko Stacha, účastník dvoch MSJ. Opačným smerom putuje útočník Michael Drábek. Nitrania majú problémy v defenzíve, niekoľko hráčov je zranených, a tak celok spod Zobora potreboval doplniť zadné rady.

HK Martin opúšťa fínsky útočník Riku Tiainen. V minulej sezóne počas 42 zápasov zaznamenal rovnaký počet bodov za 21 gólov a takisto 21 asistencií, ale aktuálny ročník mu nevychádzal najlepšie. Počas 28 duelov nazbieral dvanásť bodov. Posilnil treťoligový nemecký Hannover Indians.

Levice získali prvého Fína vo svojej histórii. Je ním obranca Eetu Moksunen. Vyskúšal si viacero zahraničných súťaží v Poľsku, Holandsku, Ukrajine, Litve, Slovinsku a Lotyššsku.

"Pred mojím príchodom do Levíc som sa rozprával s viacerými bývalými levickými hráčmi. O Leviciach hovorili len v dobrom. Chcel by som pomôcť tímu dostať sa do play-off a vyhrať, čo najviac zápasov," povedal rodák z Ruovesi.