Strata opory Caroliny pred play-off môže mrzieť, využiť to chce Tatarovo New Jersey

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Strata opory Caroliny pred play-off môže mrzieť, využiť to chce Tatarovo New Jersey

Svečnikov mal zdravotné problémy ešte vo štvrtkovom súboji s Philadelphiou.
Svečnikov mal zdravotné problémy ešte vo štvrtkovom súboji s Philadelphiou.Profimedia
Tím zámorskej hokejovej NHL Carolina Hurricanes v pondelok oznámil, že útočník Andrej Svečnikov (22) bude mimo hry pre zranenie kolena. Čaká ho operácia a má po sezóne.

Dvadsaťdvaročný Svečnikov si poranil väzy v pravom kolene v noci na sobotu pri prehre s Vegas (0:4) a do nedeľňajšieho súboja už nenastúpil.

Prezident a generálny manažér Don Waddell v pondelok večer vo vyhlásení uviedol, že Svečnikov absolvoval magnetickú rezonanciu a ďalšie konzultácie s lekármi, až potom padlo toto rozhodnutie. "Po konzultáciách so svetovými expertmi sme sa rozhodli, že pre Andrejovu budúcnosť bude najlepšie, aby podstúpil túto operáciu."

Ruský krídelník nazbieral v prebiehajúcom ročníku 55 bodov (23+32), je tretím najproduktívnejším hráčom Hurricanes. Viac bodov získal len Martin Nečas (60), rovnako 55 bodov si pripísal aj Sebastian Aho (27+28).

Absenciu Svečnikova môže využiť New Jersey, ktoré bojuje o druhé miesto vo Východnej konferencii. Práve Tatar a spol. zdolali Hurricanes v noci na pondelok hladko 3:0. Oba celky majú na konte 94 bodov, pričom Devils ťahajú šnúru troch výher, Carolina dvoch prehier. K dobru má momentálne jedno stretnutie.

Svečnikova čaká najdlhšia absencia od leta 2020.
Svečnikova čaká najdlhšia absencia od leta 2020.Flashscore