Svojich hráčov mám ešte radšej. Teraz je čas držať spolu, hlási po prehre Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Svojich hráčov mám ešte radšej. Teraz je čas držať spolu, hlási po prehre Arteta

Arteta vie, že prehry sa v dlhej sezóne môžu prihodiť kedykoľvek. Aj na pôde tímu, ktorý bojuje o záchranu.
Arteta vie, že prehry sa v dlhej sezóne môžu prihodiť kedykoľvek. Aj na pôde tímu, ktorý bojuje o záchranu. TASR
Futbalisti Arsenalu Londýn utrpeli druhú prehru v prebiehajúcej sezóne anglickej Premier League. Lídri tabuľky podľahli v 22. kole súťaže Evertonu, ktorý bojuje o záchranu, na jeho ihrisku 0:1.

Úspešný debut na lavičke tímu z Goodison Parku tak absolvoval tréner Sean Dyche. O víťazstve Evertonu rozhodol v 60. minúte po rohovom kope hlavou James Tarkowski. Hráči Arsenalu už nenašli odpoveď na zásah domáceho stopéra a prvýkrát od 4. septembra vyšli bodovo naprázdno.

Prehľad zápasu Everton - Arsenal 1:0

Kouč “kanonierov” Mikel Arteta zverencov z prehry nevinil. “Mám svojich hráčov ešte radšej, ako som ich mal pred tromi hodinami, pred týždňom, mesiacom, či tromi mesiacmi,” povedal Arteta po strentutí.

“Je jednoduché podporovať a chváliť hráčov len po víťazstvách. Teraz je čas držať spolu a dokázať, že sme silný tím aj keď príde neúspech. Sme na náročnej ceste, pod nohy nám padá mnoho polien. Musíme sa zoceliť a čo najlepšie pripraviť na sobotňajší zápas s Brentfordom,” dodal Španiel.

Hlavné štatistiky súboja medzi Evertonom a Arsenalom.
Hlavné štatistiky súboja medzi Evertonom a Arsenalom.Flashscore

Arsenal mal územnú prevahu, ale lepšie šance si už v prvom polčase vypracovali domáci. O triumf sa postaral sviatočný strelec, 30-ročný Tarkowski strelil svoj prvý gól v sezóne. V 60. minúte prišiel na ihrisko taliansky stredopoliar Jorginho, ktorého Arsenal získal z Chelsea len v utorok, ale v premiére za nový tím sa nepresadil.

“Everton hral dobre, boli veľmi nepríjemní v hre bez lopty a fyzickým štýlom hry nám znepríjemňovali život. Boli efektívni a gratulujem im,” doplnil Arteta. Arsenal má pred druhým Manchesterom City päťbodový náskok. Citizens čaká v nedeľu duel na ihrisku Tottenhamu, Arsenal bude mať po ňom jeden súboj k dobru.