Swiateková smeruje do 3. kola, Sakkariová riešila krik súperky, Kvitová vypadla

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková smeruje do 3. kola, Sakkariová riešila krik súperky, Kvitová vypadla

Swiateková smeruje do 3. kola, Sakkariová riešila krik súperky, Kvitová vypadla
Swiateková smeruje do 3. kola, Sakkariová riešila krik súperky, Kvitová vypadlaTASR
Iga Swiateková (21), horúca favoritka na ženský titul, postúpila do tretieho kola Australian Open skôr, ako sa vôbec začali iné zápasy prvého kola, keďže počasie v Melbourne Parku naďalej spôsobovalo problémy so štartom a odohraním duelov.

Iga Swiateková - Camila Osoriová 6:2, 6:3

Svetová jednotka Swiateková zdolala Camilu Osoriovú pod strechou Arény Roda Lavera. Dážď však niektoré hráčky na vonkajšie kurty nepustil. Pre extrémne horúčavy a búrky sa viacero zápasov buď prerušilo, alebo vôbec nezačalo. Poľka sa ale do ostrej akcie dostala a priznala, že  konečné skóre jej duelu neodrážalo náročnosť súboja proti 21-ročnej Kolumbijčanke.

Najvyššie nasadená hráčka sa pustila do súperky a viedla 4:0, kým protivníčka našla svoj ideálny rozsah úderov, čím vytvorila obrovský tlak na Swiatekovej servis. Osoriová ale v úvodnom dejstve stratila pri svojom podaní až štyri gemy, čo ju napokon stálo prvý set. V tom druhom pri vlastnom servise síce zaváhala iba dvakrát, no stretnutie prehrala.

"Bolo to naozaj fyzicky intenzívne, Camila sa rozbehla ku každej loptičke, nevzdávala sa. Nedala mi veľa bodov zadarmo, takže som musela pracovať na každom z nich, ale som rada, že som bola dôsledná v aktivite a snažila som sa hrať o trochu rýchlejšie, aby som na ňu vyvinula tlak," uviedla poľská tenistka.

Diana Šnajderová - Maria Sakkariová 6:3, 5:7, 3:6

Oveľa väčšie problémy s postupom mala v Margaret Court Arene šiesta nasadená Grékyňa Maria Sakkariová. Proti 18-ročnej Diane Šnaiderovej musela po prehre v prvom sete otáčať nepriaznivý stav, aby ruskú tínedžerku za viac ako dve a pol hodiny zdolala.

Zo strany Sakkariovej došlo aj k rozhorčeniu nad hlasnými výkrikmi súperky po zisku bodov. Svetová hráčka číslo 106 miestami revala smerom ku gréckej protivníčke, ktorá zvážnela, zdvihla prst a povedala: "Ak mi ešte raz zakričí do tváre... Ešte raz príde ku mne a budem hovoriť s rozhodkyňou."

Po stretnutí už grécka tenistka žartovala, že Šnaiderová by mala zvážiť, či sa nevzdá možnosti študovať na univerzite v USA a stať sa profesionálkou. "Bolo to od nás oboch na veľmi vysokej úrovni, odohrala úžasný zápas, je veľmi talentovaná, veľmi sľubná," povedala víťazka.

Anhelina Kalininová - Petra Kvitová 7:5, 6:4

S turnajom sa lúči česká tenistka Petra Kvitová, ktorá podľahla ukrajinskej oponentke. Zlomovým bol najmä jedenásty gem úvodného dejstva, ktorý mnohokrát ponúkol zhodu 40:40. Kvitová v ňom napokon stratila svoj servis a následne aj celý prvý set. Nasledujúce dejstvo ponúklo podobný obraz, Češka prišla o svoje podanie za stavu 4:4 a Kalininová už zápas dotiahla do víťazného konca.

Jessica Pegulová - Aljaksandra Sasnovičová 6:2, 7:6 (5)

Ďalšie predstavenie na Grand Slame si zaistila svetová trojka Pegulová. Hneď v prvej hre súboja brejkla svoju súperku, totožný počin sa jej podaril ešte trikrát a úvodné dejstvo získala na sovju stranu. Aj druhý set začala Američanka rovnako, no ten smeroval až do tajbrejku. V ňom ukázala pevnejšie nervy Pegulová, využila druhý mečbal a postúpila.

Jil Teichmannová - Lin Žuová 2:6, 2:6

Donna Vekičová - Oksana Selechmetevová 6:2, 2:6, 7:6 (7)

Barbora Krejčíková - Clara Burelová 6:4, 6:1

Madison Keysová - Wang Sin-ju 6:3, 6:2

Lauren Davisová - Danka Koviničová 1:6, 7:5, 6:1

Mayar Shefirová - Magda Linetteová 5:7,1:6