Swiateková zvládla finále Turnaja majsteriek a vracia sa na čelo trónu WTA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Swiateková zvládla finále Turnaja majsteriek a vracia sa na čelo trónu WTA

Na Turnaj majsteriek v roku 2023 sa bude dlho spomínať. Len nie v dobrom...
Na Turnaj majsteriek v roku 2023 sa bude dlho spomínať. Len nie v dobrom...Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších správach zo sveta tenisu. Čo sa bude diať 6. novembra?

23:55 - Poľská tenistka Iga Swiateková vyhrala premiérovo finále majstrovstiev sveta WTA Tour. V pondelňajšom záverečnom zápase zdolala v mexickom Cancúne Američanku Jessicu Pegulovú jednoznačne 6:1, 6:0. Sezónu tak ukončí na prvom mieste rebríčka WTA, kde vystrieda Arinu Sobolenkovú z Bieloruska. Čítajte viac.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

20:45 - Stan Wawrinka sa prebojoval do osemfinále halového podujatia ATP 250 v Métách vďaka drvivému víťazstvu 6:0, 6:2 nad Španielom Bernabem Zapatom. O štvrťfinále si 38-ročný Švajčiar zahrá s domácim Lucom Van Asschem alebo Holanďanom Boticom Van de Zandschulpom.

Zostrih zápasu Wawrinka - Zapata
Flashscore

18:04 - Dominic Thiem vstúpil do halového turnaja ATP 250 v Métách víťazstvom 6:4, 6:2 nad domácim lucky loserom Matteom Martineauom. V druhom kole sa rakúsky finalista z roku 2016 stretne s ďalším Francúzom Ugom Humbertom.

16:22 - Lorenzo Sonego úspešne vstúpil za obhajobou minuloročného triumfu na podujatí ATP 250 v Métách. Šiesty nasadený Talian začal vo francúzskej hale vydretým víťazstvom 2:6, 6:3, 7:6 nad Marcosom Gironom. O svoje len štvrté tohtoročné štvrťfinále a prvé od konca júla bude usilovať proti Abedallahovi Shelbayhovi alebo domácemu Hugovi Gastonovi.

09:30 - "Som na seba naozaj hrdá, pretože to nebolo ľahké - ako po psychickej, tak aj po fyzickej stránke. Hrať proti Aryne je vždy ťažké. Som šťastná, že som bol naozaj sústredená a v priebehu zápasu som nemala okamih, keď mi napadlo, že robím nejaké veľké chyby, alebo že odovzdávam body zadarmo. Som teda rada, že môj výkon bol naozaj solídny, že som bola sústredená na seba a naozaj som dnes ukázala svoju hru," uviedla Swiateková po postupe do finále.

Reakcia Swiatekovej po postupe do finále Turnaja majsteriek.
Flashscore

06:54 - Ellen Perezová na sociálnej sieti X vyjadrila svoje rozhorčenie nad odložením finále štvorhry na Turnaji majsteriek a pokračujúcimi nekonzistentnými rozhodnutiami WTA.

"Je tu niekto, kto má súkromné lietadlo a chcel by ma zajtra dopraviť z Cancúnu do Sevilly, aby som sa dostala na PBJK včas? Hráme tam v utorok o 10:00 SEČ. Som naozaj ohromená týmto katastrofálnym plánovaním. Prečo za to musím byť potrestaná ja," napísala 28-ročná Austrálčanka deň pred svojím najväčším finále v kariére.

O titul v mexickom Cancúne bude hrať v pondelok od 19:30 SEČ po boku Američanky Nicole Melicharovej proti nemecko-ruskému páru Laura Siegemundová a Vera Zvonarevová. Následne by mala v utorok o 10:00 SEČ reprezentovať Austráliu na Pohári Billie Jean Kingovej v španielskej Seville proti Slovinsku.

04:33 - WTA ako organizátor Turnaja majsteriek urobila ďalšie kontroverzné rozhodnutie. Niekoľko desiatok minút pred začiatkom finálového zápasu štvorhry, v ktorom mal pár Nicole Melicharová-Martinezová a Ellen Perezová čeliť dvojici Laura Siegemundová a Vera Zvonarevová, preložila duel o titul na pondelok (od 19:30).

Nemecko-ruský tandem údajne nechcel hrať tretí zápas v jeden deň (posledný duel v skupine, semifinále a finále), ale WTA to musela zohľadniť pri zverejňovaní nedeľňajšieho programu. Perezová by medzitým už v utorok mala reprezentovať Austráliu na Pohári Billie Jean Kingovej v španielskej Seville.

01:45 - Štvornásobná grandslamová šampiónka Iga Swiateková sa pri svojom treťom štarte na Turnaji majsteriek prvýkrát dostala do finále. V mexickom Cancúne už desať zápasov neporazená poľská tenistka nestratila ešte ani set, v semifinále rozdelenom do dvoch dní zdolala Arynu Sabalenkovú 6:3, 6:2, čím jej odplatila vlaňajšie vyradenie a v prípade triumfu ju môže zosadiť z postu svetovej jednotky. O titul a návrat na vrchol rebríčka si zahrá s Jessicou Pegulovou z USA.

Zostrih súboja Sabalenková - Swiateková.
Flashscore