Szczesny zneškodnil v Katare druhú penaltu, s Messim sa stavil o 100 eur

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Szczesny zneškodnil v Katare druhú penaltu, s Messim sa stavil o 100 eur

Szczesny zneškodnil v Katare druhú penaltu, s Messim sa stavil o 100 eur
Szczesny zneškodnil v Katare druhú penaltu, s Messim sa stavil o 100 eurProfimedia
Poľský brankár Wojciech Szczesny (32) sa v priebehu stredajšieho vystúpenia proti Argentíne stavil s kapitánom súpera Lionelom Messim (35) o 100 eur, že rozhodca po ich vzájomnom súboji penaltu neodpíska.

Brankár Juventusu Turín síce stávku prehral, ale pokutový kop hviezdnému útočníkovi francúzskeho PSG chytil. Szczesny, ktorý na turnaji v Katare zlikvidoval už druhý pokus z bieleho bodu, mal podľa svojich slov opäť šťastie. Napriek tomu, Poliaci prehrali 0:2, ale po záverečnom hvizde sa radovali, pretože vďaka lepšiemu skóre postúpili do osemfinále z druhého miesta.

Penaltu kopali Argentínčania po tom, čo Szczesny pri snahe odvrátiť center trafil rukou do hlavy Messiho. Rozhodca Danny Makkelie nariadil pokutový kop, keďže celú situáciu si preskúmal cez systém VAR.

Strážca poľskej svätyne, ktorý čakanie na verdikt využil k uzavretiu stávky, ale tvrdú strelu vyrazil a pomohol svojim spoluhráčom udržať bezgólový rezultát. Po zmene strán rozhodli o výhre favorita Alexis Mac Allister a Julián Álvarez.

"Pred penaltou sme sa s Messim rozprávali a povedal som mu, že sa stavím o 100 eur, že ju rozhodca neodpíska. Takže som stávku prehral," uviedol Szczesny v rozhovore pre nórsku televíziu TV2 Sport.

"Neviem, či je to na majstrovstvách sveta vôbec povolené, asi za to dostanem nejaký trest. To je teraz jedno. Každopádne, Messimu nezaplatím. Nejakých 100 eur riešiť nebude, nebláznite. Myslím, že má peňazí dosť," dodala s úsmevom na perách poľská jednotka.

Szczesny zneškodnil druhú penaltu

Tridsaťdvaročný brankár zlikvidoval pokutový kop aj v predchádzajúcim vystúpení pri víťazstve 2:0 so Saudskou Arábiou. Stal sa iba druhým gólmanom, ktorý na záverečnom šampionáte zneškodnil penaltu po tom, čo ju faulom sám zavinil.

"Na turnaji som mal dvakrát šťastie. V mojej futbalovej kariére ide o skvelý moment. Majstrovstvá sveta sú najviac. Je v tom určitý druh tréningu, ale k chyteniu Messiho penalty potrebujete aj šťastie," uzavrel bývalý brankár Arsenalu či AS Rím pre taliansku televíziu RAI Sport.