Ten Hag chválil mužstvo v reakcii na historický debakel: Tím má charakter

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ten Hag chválil mužstvo v reakcii na historický debakel: Tím má charakter

Red Devils si čiastočne napravili chuť.
Red Devils si čiastočne napravili chuť. TASR
Futbalisti Manchestru United sú jednou nohou vo štvrťfinále Európskej ligy. V prvom osemfinálovom dueli zdolali doma Betis Sevilla presvedčivo 4:1 a aspoň čiastočne si napravili reputáciu po zahanbujúcom víkendovom debakli 0:7 v ligovom šlágri na ihrisku FC Liverpool.

Tréner Erik ten Hag postavil proti Betisu rovnakú základnú zostavu ako v Liverpoole, zo strany jeho zverencov bol však výkon diametrálne odlišný. Hráči využili šancu na reparát, čo kvitovali aj fanúšikovia a po zápase skandovali najmä meno Bruna Fernandesa. Ten bol po zlyhaní na Anfielde terčom ostrej kritiky, no vo štvrtok jeden gól dal a pri ďalších dvoch zohral významnú úlohu.

"Myslím si, že to bol najlepší muž na ihrisku. Hral fantasticky. Ukázalo sa, akú silnú má osobnosť," povedal holandský kormidelník na adresu kapitána a pokračoval: "Videli ste, ako mužstvo dokázalo zareagovať na facku z predchádzajúceho zápasu. A nebolo to prvýkrát v tejto sezóne. Päť alebo šesťkrát sme už ukázali, že sa vieme resetovať a vrátiť sa späť. Tento tím má charakter, takže z mojej strany mu patrí veľká poklona."

United sa ujali vedenia už v 6. minúte, keď sa presadil Marcus Rashford. Hostia síce do prestávky vyrovnali, no po zmene strán rozhodli o jednoznačnom triumfe gólmi Antony, Fernandes a Wout Weghorst. "Červení diabli" tak pôjdu do odvety s pohodlným náskokom.

"Už v polčase sme mohli viesť 3:0, ale bolo to 1:1. Urobili sme jedinú chybu a súper ju hneď potrestal. V druhom polčase to už bol z našej strany dominantný výkon. Hrali sme dobre," zhodnotil tréner manchesterského klubu.