Set stratila až vo finále. Gauffová zdolala Svitolinovú a v Aucklande obhájila triumf

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Set stratila až vo finále. Gauffová zdolala Svitolinovú a v Aucklande obhájila triumf

Gauffová sa teší z premiérovej obhajoby.
Gauffová sa teší z premiérovej obhajoby.AFP
Coco Gauffová (19) v nedeľňajšom finále turnaja Auckland Classic zdolala Elinu Svitolinovú (29) a obhájila cenný titul. Na Australian Open pôjde plná sebavedomia, pretože do svojej zbierky chce pridať druhé grandslamové prvenstvo

Gauffová - Svitolinová 6:7 (4), 6:3, 6:3

Gauffová, ktorá pred piatimi rokmi vtrhla na scénu WTA vo Wimbledone, zažila hviezdny rok 2023. Mladá Američanka získala v septembri na US Open svoju prvú veľkú trofej a dostala sa na kariérne maximum - tretie miesto svetového rebríčka.

Najvyššie nasadená hráčka v Aucklande pokračovala v budovaní dynamiky aj v novej sezóne. Víťazstvom v generálke na Australian Open sa jej to podarilo, keď po náročnej skúške vo finále s dvojnásobnou štvrťfinalistkou z Melbourne Parku Svitolinovou stratila set, ktorým bol iba prvým nezdarom na celom podujatí.

"Prvýkrát v živote som musela obhajovať titul, takže som naozaj šťastná, že sa mi to dnes podarilo. Tohtoročný turnaj bol oveľa odlišnejší. Minulý rok takmer každý zápas pršalo a hrali sme v hale, kde nás sledovalo len pár ľudí, takže bolo naozaj skvelé hrať teraz takmer vždy pred plným hľadiskom," povedala víťazka, ktorá si pripísala siedmu singlovú trofej WTA v kariére.

Obe hráčky v úvodnom sete dvakrát stratili svoje podanie, potom sa úroveň Gauffovej mierne znížila, keď za stavu 5:3 premrhala dva setbaly a umožnila Svitolinovej, aby sa cez tiajbrejk dostala do vedenia. Rodáčka z USA však zareagovala rázne, ďalším dejstvom prešla s víťazstvom a vyrovnala stav na 1:1. Po získaní rozhodujúceho brejku v ôsmom geme tretieho setu si udržala nervy a dotiahla súboj do víťazného konca.

"Bol to naozaj skvelý zážitok hrať tu prvýkrát. Chcem pogratulovať Coco a jej tímu k skvelému začiatku roka. Prajem jej veľa šťastia na Australian Open," uviedla Ukrajinka, ktorá sa vrátila na turné vlani v apríli po narodení dcéry a dodala: "Užívam si to tu a hrám skvelé zápasy. Samozrejme, dnes ťažká prehra. Svitolinová vlani stabilne nachádzala svoju najlepšiu úroveň vďaka úžasným postupom do štvrťfinále French Open a semifinále Wimbledonu.