Nemci ovládli United Cup. Hrunčáková má deblový titul, Rubľov získal titul v Hongkongu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nemci ovládli United Cup. Hrunčáková má deblový titul, Rubľov získal titul v Hongkongu
Aktualizované
Nemci vybojovali triumf na 2. ročníku United Cupe.
Nemci vybojovali triumf na 2. ročníku United Cupe.TASR
Nová tenisová sezóna sa pomaly začína a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností nestavia do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 7. januára?

15:30 - Tesne postúpili zo skupiny, milimetre ich delili od finálovej prehry. V troch zápasoch boli dvakrát jednu loptičku od porážky a konca súťaže, napriek tomu sa nemeckým tenistom podarilo nájsť spôsob, ako triumfovať v 2. ročníku United Cupu. Deň po tom, čo v Sydney prežili semifinálovú bitku s domácimi Austrálčanmi, zvládli finále proti Poliakom, ktorým k víťazstvu nepomohol ani bod svetovej jednotky Igy Swiatekovej (22). 

12:28 - Nemeckí tenisti vyhrali svoj tretí zápas v priebehu dvoch dní na turnaji United Cup v Sydney, keď čelili dvom mečbalom. Alexander Zverev vo finále proti Poliakom zdolal Huberta Hurkacza 6:7, 7:6, 6:4, pričom nečelil ani jednému brejkbalu a poslal zápas o titul do rozhodujúcej miešanej štvorhry.

12:20 - Ruský tenista Andrej Rubľov potvrdil pozíciu nasadenej jednotky a triumfoval na turnaji v Hongkongu. V nedeľnom finále zdolal nenasadeného Fína Emila Ruusuvuoriho 6:4, 6:4.

11:40 - Španielsky tenista Rafael Nadal (37) príde pre zranenie o štart na Australian Open. Držiteľ dvadsiatich dvoch grandslamových titulov, ktorý sa na turnaji v Brisbane vrátil na kurty po ročnej prestávke, oznámil svoje odstúpenie na sociálnych sieťach. Jeho návrat zastavil natrhnutý sval. Čítajte viac.

11:29 -  Grigor Dimitrov sa po vyše šiestich rokoch tešil z triumfu na turnaji ATP. V austrálskom Brisbane ako druhý nasadený hráč zdolal vo finále jednotku podujatia Dána Holgera Runeho 7:6 (5), 6:4. Bulhar získal na okruhu deviaty primát, naposledy uspel v novembri 2017 vo finále ATP Tour v Londýne, keď zdolal Davida Goffina. "Už to je nejakú dobu, čo som zdvihol nad hlavu trofej, sú to pre mňa veľké emócie. Holger bol silným protivníkom," povedal po stretnutí víťaz turnaja.

11:08 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková (25) spoločne s Kazaškou Annou Danilinovou (28) triumfovali na turnaji WTA v novozélandskom Aucklande. V nedeľnom finále zdolali ako nasadené dvojky nenasadenú česko-americkú dvojicu Marie Bouzková (25), Bethanie Matteková-Sandsová (38) 6:3, 6:7 (5), 10:8. Čítajte viac.

09:02 - Svetová jednotka Iga Swiateková na úvod finále United Cupu v Sydney medzi Poľskom a Nemeckom zdolala spočiatku vzdorujúcu bývalú prvú hráčku sveta Angelique Kerberovú. Po odvrátení všetkých piatich brejkbalov v piatom a siedmom geme získala proti súperke deväť hier v rade a zvíťazila 6:3, 6:0. O triumfe Poľska môže rozhodnúť Hubert Hurkacz v súboji s Alexanderom Zverevom.

07:50 - Ženské podujatie WTA v Aucklande ovládla Coco Gauffová. Američanka sa v boji o titul stretla ukrajinskou protivníčkou Elinou Svitolinovou, ktorú po trojsetovej bitke pokorila 6:7 (4), 6:3 a 6:3.

07:21 - Víťazkou turnaja WTA v Brisbane sa stala Jelena Rybakinová. Kazašská tenistka si vo finále poradila s bieloruskou oponentkou Arynou Sabalenkovou, po 70 minútách sa tešila z triumfu 6:0 a 6:2.

06:15 - Nedeľa sa bude niesť v znamení vyvrcholení viacerých asutrálskych turnajov. Svojich šampiónov nespozná iba United Cup, ale aj mužské a ženské podujatia v Aucklande či Brisbane. Na programe je aj finalový duel v Hong Kongu.

04:08 - Úspešný derby má za sebou Anna Karolína Schmiedlová. V rámci kvalifikácie na turnaj v austrálskom Hobarte si poradila s českou tenistkou Lindou Fruhvirtovou. Hráčku z 88. priečky rebríčka WTA zdolala za hodinu a 26 minút 6:4 a 6:2. Po cennej výhre sa tak predstaví na hlavnej karte podujatia.