Djokovič znovu o čosi bližšie k trofeji, na Australian Open si zahrá 11. semifinále

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Djokovič znovu o čosi bližšie k trofeji, na Australian Open si zahrá 11. semifinále
Djokovič kráča za svojím cieľom.
Djokovič kráča za svojím cieľom.Profimedia
Srbský tenista Novak Djokovič (36) sa stal prvým semifinalistom mužskej dvojhry na tohtoročnom Australian Open v Melbourne. Najvyššie nasadený hráč a zároveň obhajca titulu zdolal vo štvrťfinále Američana Taylora Fritza (26). V dueli o postup do finále sa 24-násobný grandslamový šampión stretne s víťazom súboja medzi Talianom Sinnerom (22) a Rusom Rubľovom (26).

Djokovič - Fritz 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3

V prvom sete zápasu medzi to bol boj o každú loptičku, diváci videli dlhé výmeny. V úvodnom geme, ktorý trval vyše 16 minút, nevyužil Srb tri brejkbaly, v treťom nezužitkoval vedenie 40:0. Za stavu 6:5 sa Fritz po dvoch víťazných úderoch dostal k dvom setbalom, no Djokovič ich odvrátil a vynútil si tajbrejk, v ktorom dominoval.

Hneď v úvode druhého dejstva však aj vinou dvoch dvojchýb prišiel o servis. Americký tenista v ďalších minútach ukázal veľkú odolnosť, vďaka sérii winnerov odvrátil šesť brejkbalov a druhý set sa stal jeho korisťou. Tretie dejstvo však bolo jasne v réžii svetovej jednotky, ktorá rýchlo odskočila Američanovi na 3:0. 'Nole' spravil v tejto časti stretnutia iba jednu nevynútenú chybu. O osude štvrtého setu rozhodol Djokovičov brejk v ôsmom geme. V deviatej hre využil prvý mečbal, postúpil do 11. austrálskeho semifinále v kariére a vzájomnú bilanciu s Fritzom upravil na 9:0.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"V prvých dvoch setoch som veľmi trpel. Taylor skvelo servoval, tlačil ma, umiestňoval loptičky tesne k základnej čiare. Dlho som nevedel nájsť správne načasovanie. Fyzicky to bolo veľmi náročné. Taylor si za dnešný výkon zaslúži veľký aplauz. Musel som vynaložiť veľa úsilia, aby som zlomil jeho odpor," zhodnotil víťaz.

"V semifinále očakávam ťažký zápas. S Jannikom sme hrali vlani napínavé duely na turnaji majstrov v Turíne i v Davisovom pohári v Málage. Andrej hrá neuveriteľne rýchlo, čo potvrdil v súboji s Alexom de Minaurom," uviedol Djokovič v pozápasovom interview s austrálskym tenistom Nickom Kyrgiosom.