Premiérové semifinále na AO pre Gauffovú, odolná Kosťuková ju trápila tri hodiny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Premiérové semifinále na AO pre Gauffovú, odolná Kosťuková ju trápila tri hodiny

Gauffová sa pobije o postup do finále.
Gauffová sa pobije o postup do finále.Profimedia
Úradujúca šampiónka US Open Coco Gauffová (19) postúpila na austrálskom Grand Slame do svojho premiérového semifinále. Po trojhodinovej bitke zdolala Ukrajinku Martu Kosťukovú (21), natiahla svoju neporaziteľnosť na 10 zápasov a druhýkrát si vylepšila melbournské maximum.

Kosťuková - Gauffová 6:7 (6), 7:6 (3), 2:6

Svetová štvorka Coco Gauffová musela na tohtoročnom Australian Open po štyroch pomerne hladkých triumfoch riešiť prvú komplikáciu. Pri svojej premiére v melbournskom štvrťfinále proti Marte Kosťukovej prehrávala v prvom sete už 1:5, no rovnako ako aj dva setbaly súperky to dokázala zvrátiť. V druhom dejstve si ale neudržala vedenie 5:3 a prvýkrát v aktuánom ročníku podujatia stratila set. O dva roky staršiu Ukrajinku napokon po viac ako troch hodinách boja zdolala a v roku 2024 vyhrala už desiaty duel .

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

"Som šťastná a hrdá na to, ako som dnes bojovala. Vedela som, že to bude ťažký zápas. Na kurte som nechala všetko," zhodnotila Gauffová v pozápasovom rozhovore na kurte.

Stále ešte veľmi mladá Američanka zaznamenala počas merania síl len 17 víťazných úderov a dopustila sa 51 nevynútených chýb. "V prvom sete som chvíľu hľadala svoju hru. V druhom som mala šancu ukončiť súboj, ale začala som hrať príliš opatrne," komentovala komplikované momenty svojho vystúpenia.