Ja a vyhrávať turnaje? Tomu už neverím, povedal pred návratom kedysi nezlomný Nadal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ja a vyhrávať turnaje? Tomu už neverím, povedal pred návratom kedysi nezlomný Nadal

Rafael Nadal už je v Austrálii.
Rafael Nadal už je v Austrálii.Profimedia
Tenista Rafael Nadal (37) po bezmála ročnej pauze neverí, že by mohol opäť vyhrávať turnaje. Agentúre AAP to víťaz 22 grandslamových podujatí povedal po štvrtkovom tréningu v Brisbane, kde ho v budúcom týždni čaká návrat na kurty. Potom má v pláne štart na Australian Open, ktorý sa v Melbourne začne 14. januára.

Nadal pre zdravotné problémy nehral od posledného Australian Open, v júni podstúpil operáciu bedrového kĺbu. Vo svetovom rebríčku klesol na 672. miesto a čaká ho pravdepodobne posledná sezóna kariéry.

"Nemôžem dnes myslieť na to, že budem vyhrávať turnaje. Iba na to, že si užijem návrat. Po roku mimo kurtov nemožno čakať zázraky. Musím prijať, že to jednoducho nebude úplne perfektné," uviedol. Jeho súperi vrátane Novaka Djokoviča sa však majú na pozore a očakávajú, že španielsky tenista sa vráti v špičkovej forme.

Majiteľ 92 titulov na okruhu ATP čaká na ďalší triumf od French Open 2022, kde kraľoval už po štrnásty raz. Vtedy získal rekordný 22. grandslamový vavrín. Teraz zaostáva o dve trofeje za Djokovičom. V areáli Rolanda Garrosa sa v roku 2024 uskutočnia aj olympijské hry. Nadal tiež vinou zdravotných problémov nemá dostatočný počet štartov v Davis Cupe a bude musieť pre štart pod piatimi kruhmi požiadať o divokú kartu či výnimku.