Sinner potvrdil dobrú formu, v Melbourne si zahrá proti Djokovičovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sinner potvrdil dobrú formu, v Melbourne si zahrá proti Djokovičovi

Talian v semifinále nastúpi proti favoritovi turnaja.
Talian v semifinále nastúpi proti favoritovi turnaja.Profimedia
Taliansky tenista Jannik Sinner (22) bude v piatok súperom Srba Novaka Djokoviča (36) v semifinále dvojhry na Australian Open v Melbourne. Vo štvrťfinále zvíťazil v pozícii turnajovej štvorky nad piatym nasadeným Rusom Andrejom Rubľovom (26) 6:4, 7:6 (5), 6:3. Sinner vyrovnal svoje grandslamové maximum z vlaňajšieho Wimbledonu.

Sinner - Rubľov 6:4, 7:6 (5), 6:3

Prvý set získal vo svoj prospech vďaka brejku v piatom geme. V druhom dejstve sledovali fanúšikovia intenzívny zápas s množstvom brejkbalov na oboch stranách. Sinner i Rubľov si však dokázali udržať podania tak k slovu prišiel tajbrejk. V ňom viedol Rus 5:1, no Sinner predviedol skvelý obrat, získal šesť bodov za sebou a v tajbrejkovej koncovke slávil úspech.

V treťom sete si Talian vybudoval náskok 5:2 a duel už dotiahol do úspešného konca. Rubľov sa tak ani na desiaty pokus nedostal na grandslamoch cez štvrťfinále.

"Proti Andrejovi je to vždy ťažké. Bolo to v troch setoch, ale prvé dva z nich som mohol pokojne prehrať. Všetko je to o reakciách, musel som sa trochu rozhýbať. Ďakujem publiku, hrať na dvorci v aréne Roda Lavera je veľký zážitok. V tajbrejku za stavu 1:5 pri výmene strán som cítil, že mi fúka priaznivý vietor. Snažil som sa to využiť a vyšlo to. Veľkú zásluhu na úspešnom ťažení v Austrálii má môj tím. Teším sa na ďalší duel proti Novakovi. Ak chcem uspieť, musím dať do toho maximum," zdôraznil Sinner v rozhovore s niekdajším melbournskym šampiónom Jimom Courierom. Talian na ceste medzi elitné kvarteto ešte nestratil ani set.

"V druhom sete ma trochu ťahal brušný sval, ale v treťom som už nič necítil, tak dúfam, že to bude dobré. Je to česť hrať s Novakom, bude to veľmi ťažké, ale šanca tu určite je," dodal Sinner, ktorého teraz čakajú dva dni oddychu.