Krejčíková bez šance. Sabalenková vyhrala aj ôsme grandslamové štvrťfinále v dvoch setoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčíková bez šance. Sabalenková vyhrala aj ôsme grandslamové štvrťfinále v dvoch setoch

Krejčíková opäť nestačila na Sabalenkovú.
Krejčíková opäť nestačila na Sabalenkovú.Profimedia
Barbora Krejčíková (28) sa na Australian Open nedostala do svojho druhého grandslamového semifinále. Víťazka French Open 2021 nenašla v melbournskej Rod Laver Arene zbraň proti obhajkyni titulu Aryne Sabalenkovej (25), ktorej podľahla 2:6, 3:6 a prehrala šiesty zo siedmich duelov. Bieloruska vyhrala aj svoje ôsme štvrťfinále na majoroch 2:0 na sety a môže sa pripravovať na revanš za prehru z vlaňajšieho finále US Open proti Coco Gauffovej (19).

Krejčíková - Sabalenková 2:6, 3:6

Krejčíková v Melbourne vďaka priaznivému žrebu zdolala tri zo štyroch súperiek po obrate z 0:1 na sety a postupom do svojho štvrtého grandslamového štvrťfinále vyrovnala svoj najlepší výsledok na Australian Open. Nepriaznivý vývoj však už po štvrtýkrát neodvrátila, na svetovú dvojku Arynu Sabalenkovú recept nenašla.

Krejčíková sa tak nedostala do svojho druhého grandslamového semifinále, ktoré si zahrala len na Roland Garros 2021. Na parížskej antuke dosiahla triumf a po boku Kateřiny Siniakovej pridala deblovú trofej.

Rodáčka z Ivančíc si v Melbourne ešte nemusí baliť kufre. V stredu ju spolu s Nemkou Laurou Siegemundovou čaká aj štvrťfinále ženskej štvorhry proti Storm Hunterovej, najlepšej deblistke na svete a dlhoročnej partnerke Siniakovej, ktorá po uplynulej sezóne iniciovala nečakané prerušenie ich úspešného partnerstva.

Sabalenková hrala vo štvrťfinále šiesty raz za sebou na grandslamovom turnaji a celkovo ôsmykrát v kariére. V tejto fáze majorov má teraz fantastickú bilanciu 8:0 na zápasy a 16:0 na sety, pričom musela ísť do tajbrejku iba raz.