Keď je vek len číslo. Bopanna bude v 43 rokoch najstaršou deblovou jednotkou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Keď je vek len číslo. Bopanna bude v 43 rokoch najstaršou deblovou jednotkou

Bopanna sa stane najstaršou deblovou jednotkou.
Bopanna sa stane najstaršou deblovou jednotkou.Profimedia
Indický tenista Rohan Bopanna sa vďaka postupu do semifinále štvorhry na Australian Open stane prvýkrát v kariére svetovou jednotkou. Vo veku 43 rokov sa stane najstarším hráčom v histórii, ktorý sa dostal na čelo deblového rebríčka.

Bopanna a domáci Matthew Ebden sa v Melbourne posunuli medzi najlepšiu štvoricu po stredajšom víťazstve nad Argentínčanmi Máximom Gonzálezom a Andrésom Moltenim 6:4, 7:6 (5). Vo štvrtok hrali o postup do finále s česko-čínskym párom Tomáš Macháč, Čang Č'-čen, ktorý porazili 6:3, 3:6, 6:7 (7)

Bopanna v pondelok nahradí na poste najstaršieho deblového šampióna Američana Rajeeva Rama, ktorý sa ním stal predminulý rok, keď mal 38 rokov. Práve proti Ramovi a Britovi Joeovi Salisburymu prehralo indicko-austrálske duo finále na nedávnom turnaji v Adelaide.

Bopanna bol v deblovom rebríčku doteraz najvyššie tretí. Počas svojej kariéry vyhral 24 deblových turnajov. Svojím minuloročným triumfom v Indian Wells sa stal najstarším víťazom deblovej súťaže na turnaji Masters a patrí mu tiež primát najstaršieho tenistu, ktorý vyhral zápas na Turnaji majstrov.