Wimbledonská šampiónka Kvitová vynechá Australian Open. Oznámila, že bude mamou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Wimbledonská šampiónka Kvitová vynechá Australian Open. Oznámila, že bude mamou
Vráti sa Kvitová ešte na kurty?
Vráti sa Kvitová ešte na kurty?Profimedia
Česká tenistka Petra Kvitová (33) čaká dieťa. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka oznámila radostnú novinu o svojom tehotenstve v prvých minútach po začiatku nového roka prostredníctvom sociálnej siete bez podrobností o tom, či ešte bude v kariére pokračovať.

Tridsaťtriročná Kvitová čaká prvého potomka so svojím manželom a trénerom Jiřím Vaněkom. "V prvý deň 2024 vám želám všetko najlepšie do nového roka a chcem sa podeliť o skvelú novinku, že s Jiřím očakávame v lete bábätko," uviedla Kvitová k fotkám s detským oblečením a záberom z ultrazvuku.

"Aj keď mi bude chýbať moja každoročná cesta do Austrálie i súťaženie v športe, ktorý milujem, teším sa na to, že budem tráviť istý čas doma prípravami na ďalšiu vzrušujúcu kapitolu našich životov," dodala tenistka, ktorá figuruje na 17. mieste svetového rebríčka.

V doterajšej kariére nazbierala 31 titulov na okruhu WTA a vo Wimbledone triumfovala v rokoch 2011 a 2014, pripomenula agentúra AFP. Česku pomohla šesťkrát k prvenstvu vo Fed Cupe, dnes Pohári Billie-Jean Kingovej a v zbierke má aj bronz z OH 2016 v Riu de Janeiro. Svoj zatiaľ posledný zápas odohrala v októbri na turnaji v Pekingu.