Slovak Open ovládol premožiteľ Lukáša Kleina. Diallo: Vďaka patrí aj bratislavským divákom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovak Open ovládol premožiteľ Lukáša Kleina. Diallo: Vďaka patrí aj bratislavským divákom

Aktualizované
Mladý tenista získal svoju druhú trofej.
Mladý tenista získal svoju druhú trofej.TASR
Kanadský tenista Gabriel Diallo (22) sa stal víťazom dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open. Vo finále zdolal Belgičana Jorisa de Looreho (30) a získal druhý singlový titul na ATP Challenger Tour. Vlani v auguste nenašiel premožiteľa na domácej pôde v Granby.

Diallo - de Loore 6:0, 7:5

Kanadský daviscupový reprezentant si z NTC odnáša prémiu 19 650 eur pred zdanením a 125 bodov do svetového rebríčka. V hlavnom meste Slovenska potvrdil, že mu hard sedí. V druhom kole vyradil najvyššie nasadeného Rakúšana Dominica Thiema a vo štvrťfinále slovenskú singlovú dvojku Lukáša Kleina.

Diallo v prvom sete finálového zápasu na dvorci dominoval, keď trikrát prelomil podanie De Looreho a uštedril mu "kanára". Kanaďan hral rýchlo, z forhendu dokázal súpera zatlačiť do defenzívy a pripraviť si dobré pozície na zakončenie výmen. V šiestom geme využil pri servise oponenta tretí setbal.

Finalisti pred zápasom o titul zo Slovak Open.
Finalisti pred zápasom o titul zo Slovak Open.TASR

V druhom dejstve sa De Loore zlepšil a držal so súperom krok do stavu 5:5. V 12. hre ho Diallo brejkol, premenil štvrtý mečbal a stal sa prvým kanadským singlovým šampiónom v histórii bratislavského challengeru. V online vydaní svetového rebríčka sa posunul na 130. miesto.

"Ďakujem môjmu trénerovi Nicovi, vyhrali sme spolu druhý challenger. Dúfam, že prídu ďalšie trofeje. Veľká vďaka patrí aj bratislavským divákom za podporu. Povzbudzovali ma najmä počas zápasu s Dominicom Thiemom, ktorý bol mimoriadne náročný, a aj počas dnešného duelu. Skvelú robotu odviedli aj organizátori. Jorisovi blahoželám k úspešnému turnaju. Dúfam, že to nebolo jeho posledné finále," uviedol víťaz v slávnostnom príhovore.

Štatistiky finále Slovak Open.
Štatistiky finále Slovak Open.Flashscore

V poradí 24. ročník bratislavského challengeru Slovak Open patril podľa riaditeľa turnaja k najkvalitnejším v histórii. Igor Moška tvrdí, že o jeho víťazovi budú tenisoví fanúšikovia ešte veľa počuť.

"Máme skvelého šampióna, ktorého čaká svetlá budúcnosť. Počas celého turnaja podával vynikajúce výkony a zdolal aj víťaza grandslamového US Open z roku 2020 Dominica Thiema, ktorý bol veľkým lákadlom. Challenger mal od začiatku veľmi vysokú úroveň, štartové pole pripomínalo turnaj ATP," uviedol Moška, ktorého mrzí, že do záverečnej fázy turnaja sa nedostal žiaden zo Slovákov.

Najlepší výsledok dosiahol Lukáš Klein. Vo štvrťfinále prehral s Diallom po trojsetovom boji. "V tajbrejku druhého setu bol Lukáš dve loptičky od víťazstva, no napokon ťahal za kratší koniec. Veľmi dobrý výkon podal aj Norbert Gombos, ktorý v 1. kole vyradil tretieho nasadeného Francúza Benjamina Bonziho. Tento zápas patril k ozdobám turnaja."

V NTC mali protagonisti na centrálnom kurte k dispozícii vynovený povrch. Moška sľubuje v budúcom roku ďalšie novinky, ktoré ešte zvýšia kvalitu turnaja. "Už teraz môžem povedať, že pred 25. ročníkom Slovak Open vymeníme okolie centrálneho dvorca a celé to zmodernizujeme. Malo by to priniesť lepšiu prezentáciu pre divákov a sponzorov," dodal.