Bitky s Nadalom a Djokovičom? Rád by som dostal šancu zahrať si proti nim, vraví Murray

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bitky s Nadalom a Djokovičom? Rád by som dostal šancu zahrať si proti nim, vraví Murray

Murray chce viac zápasov proti tenisovým velikánom.
Murray chce viac zápasov proti tenisovým velikánom.AFP
Andy Murray (36) v sobotu priznal, že túži po možnosti zahrať si opäť na veľkej scéne proti superhviezdam, akými sú Novak Djokovič (36) a Rafael Nadal (37). V rozhovore pred úvodným turnajom sezóny Brisbane International povedal, že mu chýbajú časy, keď sa pravidelne stretával s nimi a Rogerom Federerom (42)

Murray sa s touto veľkou trojkou pasoval počas dekády rokov 2006 až 2016, než ho séria zranení odsunula mimo kurtov a nasledoval pokles vo svetovom rebríčku ATP. Zatiaľ čo protivníci sa predierali k titulu za titulom, Škót musel bojovať o návrat a jeho kariéra už nikdy nedosiahla svoje bývalé vrcholy. S Nadalom sa naposledy stretol v semifinále madridského Masters v roku 2016 a hoci vlani s Djokovičom hral, predtým proti nemu nenastúpil od roku 2017.

"Samozrejme, rád by som mal príležitosť zahrať si proti nim opäť, ideálne v posledných fázach veľkých turnajov. Je to niečo, čo mi chýbalo - pocit, že som nemal takú príležitosť naozaj. Ak dostanem šancu trénovať s nimi, stále si to veľmi užívam. Vracia mi to dobré spomienky, ale ideálne by bolo, keby som to robil na turnajoch, nie v prvých kolách," vravel dvojnásobný olympijský víťaz, ktorý v Brisbane trénoval s Nadalom. Španiel sa vracia po takmer 12-mesačnej prestávke spôsobenej zranením.

Rodák z Glasgowa uviedol, že 'Rafa' sa dobre pohybuje a nevykazuje žiadne známky zranenia bedrového kĺbu, ktoré ho vyradilo z turné po Australian Open 2023. Murray takisto povedal, že sa zdá, že Nadal počas svojej neprítomnosti na kurtoch urobil len malé zmeny vo svojej hre:

"Jeho druhé podanie je podstatne tvrdšie ako na začiatku kariéry. Pokiaľ nemá nejaký fyzický problém, nemá veľa dôvodov na to, aby robil obrovské zmeny. Keď je fit a zdravý, jeho štýl hry mu naozaj dobre fungoval, hľadal svoj forhend, snažil sa dominovať týmto úderom. Ak chce byť v budúcnosti úspešný, mal by sa snažiť práve o to."

Murray nastúpi v prvom kole Brisbane International proti druhému nasadenému Grigorovi Dimitrovovi, čo je repríza finále z roku 2013, ktoré škótsky hráč vyhral po dvoch tesných setoch. Ich posledné stretnutie však bolo na tohtoročnom US Open a zvíťazil Bulhar.