Španielska cesta Kovalíka pokračuje, Schmiedlová v Mexiku neuspela

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Španielska cesta Kovalíka pokračuje, Schmiedlová v Mexiku neuspela
Schmiedlová nepotvrdila pozíciu nasadenej jednotky.
Schmiedlová nepotvrdila pozíciu nasadenej jednotky.Profimedia
Tenisová sezóna sa už naplno rozbehla a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 19. februára?

22:45 - Anna Karolína Schmiedlová nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 125 v mexickom Nuevo Vallarta. V pozícii nasadenej jednotky nestačila v úvodnom zápase na Američanku Sachiu Vickeryovú a podľahla jej 2:6, 0:6 za 71 minút. Zverenke trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza sa nedarilo na servise a na príjme nedokázala využiť ani jednu zo štyroch brejkbalových príležitostí.

21:20 - Daria Kasatkinová na Blízkom východe na oboch podujatiach WTA 1000 vypadla v prvom kole. Po Dauhe nezvládla ani svoj úvodný zápas v Dubaji, kde senzačne prehrala 6:7, 6:4, 5:7 s lucky loserkou Luciou Bronzettiovou. Talianka v druhom kole vyzve Anastasiu Potapovovú.

20:57 - Taylor Fritz zopakoval minuloročný triumf v Delray Beach a prvýkrát v kariére obhájil titul na najvyššom okruhu. Američan v odloženom domácom finále zmietol svojho krajana Tommyho Paula 6:2, 6:3, keď odvrátil všetkých sedem brejkbalov a počas celého turnaja nestratil ani set. Získal svoju celkovo siedmu trofej a vďaka úspešnej obhajobe zostane v prvej desiatke rebríčka.

19:45 - Jozef Kovalík postúpil do druhého kola dvojhry na challengeri 125 na španielskom ostrove Tenerife. V úvodnom zápase si poradil s americkým držiteľom voľnej karty Richardom Zusmanom a zdolal ho 7:6(5), 6:4 za 106 minút. Tridsaťjedenročný slovenský reprezentant si v ďalšom kole zmeria sily s Dimitarom Kuzmanovom z Bulharska.

18:31- Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Dubaji. V pondelok ako 15. nasadená zdolala svoju krajanku Angelinu Kalininovú 6:3, 7:6 (7). Ďalej pokračuje aj dvanástka "pavúka" Ľudmila Samsonovová z Ruska, ktorá zvíťazila nad Bulharkou Viktorijou Tomovovou 7:6 (2), 6:3.

16:54 - Paula Badosová sa v tohtoročnej sezóne vrátila po dlhej zdravotnej pauze a už druhýkrát sa musela uchýliť k skreču. Bývalá svetová dvojka, ktorá tak stále hľadá svoju najlepšiu formu aj kondíciu, skrečovala po prehratej úvodnej časti v prvom kole na WTA 1 000 v Dubaji proti divokej karte Lulu Sunovej. Švajčiarka bude ďalšou súperkou Jeleny Ostapenkovej.

15:58 Lorenzo Musetti ani na svojom šiestom tohtoročnom turnaji nezaregistruje viac ako jednu výhru. Na podniku ATP 250 v Dauhe stroskotal hneď v prvom kole po výprasku 2:6, 0:6 od Čanga Č’-čena, ktorý si o druhé štvrťfinále v sezóne zahrá s Gaëlom Monfilsom alebo Boticom van de Zandschulpom.

13:49 - Veronika Kudermetovová zohrala v prvom kole na turnaji WTA 1 000 v Dubaji poriadne divoký zápas s Dajanou Jastremskou. Semifinalistku nedávneho Australian Open pokorila 6:0, 1:6, 6:0 a prerušila sériu štyroch porážok. O prvú víťaznú sériu od októbrového triumfu v Tokiu sa bude usilovať proti Sorane Cirsteaovej.

13:29 - Jelena Ostapenková, ktorá má tento rok na konte už dva triumfy, zatiaľ na akcii WTA 1 000 v Dubaji potvrdzuje, že v aktuálnej sezóne s nikým iným ako Viktóriou Azarenkovou neprehráva. Predvlaňajšia šampiónka začala v Spojených arabských emirátoch obratom proti Wang Si-jü (5:7, 6:2, 6:3) a v druhom kole sa stretne s Paulou Badosovou či Lulu Sunovou.

11:23 - Annu Karolínu Schmiedlovú čaká v pondelok od 19:30 duel úvodného kola challengerového turnaja v mexickom meste Puerto Vallarta. Prvou prekážkou jej bude Američanka Sachia Vickeryová.

11:16 - Nižšie spomínaná Karolína Plíšková zvládla úvodný zápas v Dubaji a natiahla svoju aktuálnu neporaziteľnosť na 10 zápasov. Bývalá svetová jednotka začala na ďalšom podniku WTA 1 000 víťazstvom 6:3, 7:5 nad Čang Šuaj, ktorá si pripísala už 17. porážku v rade. S Číňankou zvládla aj deviaty vzájomný súboj a v druhom kole bude čeliť divokej karte Ashlyn Kruegerovej.

10:06 - Bývalá svetová jednotka Victoria Azarenková vyhrala na všetkých troch tohtoročných turnajoch minimálne tri duely a úspešne vstúpila aj do prebiehajúcej "tisícky" v Dubaji. Finalistka z roku 2010 si poradila s Arantxou Rusovou 6:2, 6:4 a v druhom kole vyzve nasadenú štvorku Jelenu Rybakinovú (H2H 0:2).

08:44 - Karolína Plíšková si po semifinále v Dauhe opäť vylepšila svoje postavenie vo svetovom rebríčku. Bývalá svetová jednotka sa posunula o 23 miest na 36. pozíciu. Slovenská singlová jednotka Anna Karolína Schmiedlová klesla oproti predošlému vydaniu o jednu priečku na 78. miesto.