Vypadnutie beriem na seba. Djokovič prevzal zodpovednosť za zlyhanie Srbska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vypadnutie beriem na seba. Djokovič prevzal zodpovednosť za zlyhanie Srbska

Novak Djokovič si reprezentáciu svojej krajiny predstavoval s trofejou v ruke. Radosť mu prekazil Jannik Sinner.
Novak Djokovič si reprezentáciu svojej krajiny predstavoval s trofejou v ruke. Radosť mu prekazil Jannik Sinner.AFP
Novak Djokovič (36) zdôraznil, že berie na seba zodpovednosť za sobotňajšiu semifinálovú prehru Srbska v Davisovom pohári s Talianskom, keď nepremenil tri mečbaly proti Jannikovi Sinnerovi (22).

Svetová jednotka mala svojho talianskeho súpera v druhej dvojhre na lane za stavu 5:4 a 40:0, ale dovolila Sinnerovi, aby sa otriasol a nakoniec vyhral 6:2, 2:6, 7:5. Vynútil si tak rozhodujúcu štvorhru. 

Djokovič a Miomir Kecmanovič, ktorý vyhral úvodnú dvojhru proti Lorenzovi Musettimu, boli porazení Sinnerom a Lorenzom Sonegom 3:6, 4:6. Malagu opúšťa Srbsko sklamené. 

"Pre mňa osobne je to obrovské sklamanie, pretože beriem na seba zodpovednosť. Samozrejme, že som mal tri mečbaly, bol som tak blízko k víťazstvu... Áno, je to nešťastné. Toto je šport. Keď prehráte za svoju krajinu, trpký pocit je ešte väčší," neskrýval sklamanie 24-násobný grandslamový víťaz. 

Srbský tenista ďalej uviedol, že bolo ťažké prehltnúť prehru v súťaži, ktorú chcel so Srbskom vyhrať druhýkrát po ich jedinom triumfe v roku 2010, ktorého bol súčasťou. Tridsaťšesťročná jednotka prezradila, že v určitom bode očakávala pokles úrovne tenisu v podaní Sinnera, no Talian bol neúprosný. 

"Poznám Jannikovu kvalitu, ale myslel som si, že možno si vo štvorhre neudrží takú vysokú úroveň. Nestalo sa tak. Hral sa na vysokom leveli, ale v závere dvojhry, aj tretieho setu, som mal veľa šancí ho brejknúť. Vždy, keď potreboval, pomohol si servisom," hodnotil neúspech Djokovič.

Športovo Sinnerovi zablahoželal. Talian ho v priebehu jedenástich dní zdolal trikrát v štyroch dueloch. Minulý týždeň nestačil na 22-ročného talentovaného tenistu v skupine Turnaja majstrov. Prehru mu oplatil až vo finále. 

"Zaslúžili si to, hrali naozaj dobre, najmä Jannik, vo dvojhre proti mne a potom aj vo štvorhre. Počas celého zápasu takmer nestratil loptičku. Človek môže len gratulovať," uzavrel Novak Djokovič.