Súboj s Grékmi pozná svoj program, otvorí ho slovenská jednotka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Súboj s Grékmi pozná svoj program, otvorí ho slovenská jednotka

Aktualizované
Alex Molčan vstúpi do boja proti Grékom ako prvý zo Slovákov.
Alex Molčan vstúpi do boja proti Grékom ako prvý zo Slovákov.TASR
Grécka tenisová dvojka Alexandros Skorilas (23) a slovenská jednotka Alex Molčan (25) nastúpia v sobotu o 10:00 proti sebe v úvodnej dvojhre duelu 1. svetovej skupiny Davisovho pohára. V druhom singli si na harde v Aténach zmerajú sily Stefanos Tsitsipas (25) a Lukáš Klein (25). Rozhodol o tom piatkový žreb.

Nedelňajší program na Panathénskom štadióne otvorí o 10:00 štvorhra, v ktorej by sa mali stretnúť Petros Tsitsipas a Michail Pervolarakis s párom Klein, Igor Zelenay.

Nasledovať bude súboj tímových jednotiek Stefanosa Tsitsipasa s Molčanom a záverečná dvojhra medzi Skorinasom a Kleinom. Víťaz zápasu si zabezpečí účasť v budúcoročnej kvalifikácii o postup na finálový turnaj 2024. Kapitán slovenského tímu Tibor Tóth počíta s tým, že Gréci ešte možno zmenia zloženie štvorhry:

"Zatiaľ Gréci do debla nenapísali Stefanosa Tsitsipasa, ale s tým sa zatiaľ vôbec nezaoberáme. Uvídme, aké bude napokon zloženie gréckeho páru. Každý zápas bude dôležitý. Bolo by dobré, keby sa Lukimu alebo Alexovi podarilo zdolať vo dvojhre Stefanosa Tsitsipasa. Ten bod by nám veľmi pomohol."

"Je mierna výhoda, že Alex začína. Ak potvrdí úlohu favorita, Lukášovi by sa mohlo hrať lepšie a Stefanos by mohol byť pod väčším tlakom. Skorilas nie je pre nás neznáma, Lukáš Pokorný ho tento rok zdolal. Na antuke skoro nič neuhral, je to hráč na tvrdé povrchy."

Pre Kleina bude duel proti svetovej päťke Tsitsipasovi výzvou. "Bude to náročné, no teším sa. Bude vypredané a diváci určite vytvoria skvelú atmosféru. Ak by sa mi podarilo prekvapiť a Stefanosa zdolať, bolo by to moje životné víťazstvo. Určite by nám pomohlo a priblížilo nás k celkovému triumfu," zdôraznll druhý najlepší slovenský singlista.

Duel 1. svetovej skupiny Davisovho pohára Grécko - SLOVENSKO:

Sobota od 10:00:

Alexandros Skorilas - Alex Molčan,

Stefanos Tsitsipas - Lukáš Klein

Nedeľa od 10:00: 

Petros Tsitsipas, Michail Pervolarakis - Klein, Igor Zelenay,

S. Tsitsipas - Molčan,

Skorilas - Klein