Triumf veteránok. Siegemundová a Zvonarevová ovládli štvorhru na Turnaji majsteriek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Triumf veteránok. Siegemundová a Zvonarevová ovládli štvorhru na Turnaji majsteriek

Finálový zápas trval 98 minút.
Finálový zápas trval 98 minút.Profimedia
Veteránky Laura Siegemundová (35) a Vera Zvonarevová (39) sa stali novými víťazkami štvorhry na Turnaji majsteriek. Nemecko-ruská dvojica zdolala vo finále v mexickom Cancúne Američanku Nicole Melicharovú-Martinezovú (30) a Austrálčanku Ellen Perezovú (28) 6:4, 6:4, čím pridali k grandslamovému triumfu ďalšiu cennú trofej.

Melichar-Martinezová/Perezová - Siegemundová/Zvonarevová 4:6, 4:6

Laura Siegemundová a Vera Zvonarevová odohrali svoj prvý spoločný turnaj na US Open 2020 a pred prázdnymi tribúnami vyhrali "covidovú" edíciu. Hoci spolu netvorili stabilnú dvojicu, vlani v apríli mali v zbierke tri tituly z desiatich turnajov.

Zvonarevová si však potom dala 10-mesačnú pauzu pre zranenie, až v marci tohto roka so Siegemundovou obnovili spoluprácu a začali svoju prvú spoločnú sezónu. Spočiatku sa im nepodarilo ukončiť rok so štvrtým titulom.

Nemecko-ruský tandem sa na podujatie pre osem najúspešnejších párov sezóny kvalifikoval až ako posledný, a to aj vďaka finále na US Open. V mexickom Cancúne začali skalpom vlaňajších šampióniek Barbory Krejčíkovej a Kateřiny Siniakovej, v nedeľu tesne prešli zo skupiny a len o niekoľko hodín neskôr vyhrali semifinále.

V nedeľu mali hrať aj o titul, ale odmietli odohrať tretí zápas v jeden deň a WTA im vyhovela. V pondelok si napokon poradili s Nicole Melicharovou-Martinezovou a Ellen Perezovou, keď zvíťazili 6:4, 6:4.

Tridsaťpäťročná Siegemundová sa stala prvou nemeckou víťazkou štvorhry v 50-ročnej histórii Turnaja majsteriek a do svojej zbierky pridala ďalšiu cennú trofej. Na konte má dva grandslamové tituly vo štvorhre žien, ako aj v miešanej štvorhre.

Tridsaťdeväťročná Zvonarevová hrala štvorhru na Turnaji majsteriek druhýkrát v kariére a prvýkrát od svojho debutu v roku 2005.

Tridsaťročná Američanka Melicharová-Martinezová prehrala svoj finálový zápas ôsmykrát za sebou, z toho šiesty v tejto sezóne. Podobne ako o dva roky mladšia Austrálčanka Perezová si zahrala vo finále Turnaja majsteriek prvýkrát v kariére.

Prvýkrát od roku 2015 chýbala vo finále Turnaja majsteriek česká tenistka. Melicharová je rodáčka z Brna, ale reprezentuje Spojené štáty, kde vyrastala.

Dvadsaťosemročná Perezová by sa teraz mala bleskovo presunúť do španielskej Sevilly na finále Pohára Billie Jean Kingovej. V utorňajšom dueli Austrálie so Slovinskom však bude chýbať.

Výsledky Turnaja majsteriek v Cancúne