Alcaraz v Paríži vyradil vzdorovitého Daniela 47 víťaznými údermi, Japonec mu zobral set

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alcaraz v Paríži vyradil vzdorovitého Daniela 47 víťaznými údermi, Japonec mu zobral set
Carlos Alcaraz po tretí raz postúpil do 3. kola French Open
Carlos Alcaraz po tretí raz postúpil do 3. kola French Open
Profimedia
Španiel Carlos Alcaraz (20) napriek menším komplikáciám porazil v Paríži Tarasa Daniela (30). Japonca prestrieľal 47:11 a po necelých dva a pol hodinách hry zvíťazil 6:1, 3:6, 6:1, 6:2. O postup do semifinále si svetová jednotka zahrá s Kanaďanom Denisom Shapovalovom (24).

Alcaraz - Daniel 6:1, 3:6, 6:1, 6:2

Carlos Alcaraz počas jari triumfoval na antuke v Barcelone a na Masters v Madride, no v generálke na Roland Garros v Ríme utrpel senzačnú prehru s maďarským outsiderom Fábiánom Marozsánom a našiel len svojho tretieho tohtoročného premožiteľa. Napriek tomu sa vrátil na prvé miesto svetového rebríčka a teraz si v Paríži počína bez väčších problémov na svojom prvom tohtoročnom grandslame, kde prvýkrát štartuje ako nasadená jednotka.

Dvadsaťročný Španiel, ktorý pre zdravotné problémy vynechal úvod sezóny vrátane Australian Open, po trojsetovom víťazstve nad Flaviom Cobollim stratil set s Tarasom Danielom. V ďalších sadách však mal zápas plne pod kontrolou a zvíťazil 6:1, 3:6, 6:1, 6:2. Daniel bol v útočnej fáze takmer neškodný, ale vo výmenách robil minimum chýb. Alcaraz si preto musel "chodiť" po body a hrať na vyššie riziko, aj preto zahral 47 víťazných úderov a 36 nevynútených chýb.

"Taro je skvelý hráč a ťažký súper. Dnes hral naozaj fantasticky. Bolo to náročné a ani podmienky neboli optimálne. Musím ale bojovať bez ohľadu na všetko. Bol som stopercentne sústredený, poradil som si so silným vetrom a hral na dobrej úrovni. S výsledkom som spokojný," komentoval Alcaraz, ktorý tento rok hral na oboch najväčších dvorcoch.

"Nevidím v tom rozdiel," odpovedal na otázku Alexa Corretju. "Vidím kurt a chcem hrať svoj najlepší tenis. Samozrejme, tribúny sú tu väčšie a okolo kurtu je trochu viac priestoru. Ale ako hovorím, pre mňa je to stále ten istý kurt," dodal rodák z Murcie na dvorci Philippa Chatriera.

Alcaraz po triumfe na minuloročnom US Open predĺžil svoju neporaziteľnosť na grandslamových turnajoch na deväť zápasov. Svoju tohtoročnú bilanciu vylepšil na 32-3, z toho 22-2 na antuke. Na Roland Garros hrá po tretí raz a opäť nechýba v treťom kole. Minuloročný štvrťfinalista sa v prvom vzájomnom zápase o postup medzi 16 najlepších stretne s Denisom Shapovalovom. Kanadský tenista po trojhodinovej bitke zdolal Taliana Mattea Arnaldiho 6:2, 3:6, 6:3, 6:3 a pri svojej piatej účasti na French Open postúpil prvýkrát do tretieho kola.

Prečítajte si o ďalších výsledkoch z French Open v našom tenisovom trackeri