Cobolli nemal šancu. Fantastický Alcaraz dominoval v 1. kole French Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Cobolli nemal šancu. Fantastický Alcaraz dominoval v 1. kole French Open
Carlos Alcaraz zvládol svoj prvý zápas.
Carlos Alcaraz zvládol svoj prvý zápas.AFP
Španiel po 1 hodine a 57 minútach zvíťazil v troch setoch (6:0, 6:2, 7:5) nad Talianom, ktorému patrí 159. miesto vo svetovom rebríčku.

Carlosa Alcaraza privítali fanúšikovia na kurte Suzanne Lenglenovej srdečne a zápas začal s veľkým nadšením. V prvom sete zápasu, keď Talian podával, oslavoval každý získaný bod zaťatými päsťami pri pohľade na svoju lóžu, kde stál jeho tréner Juan Carlos Ferrero. Svetová jednotka sa rýchlo ujala vedenia a získala svoj prvý brejkbal.

Španiel viedol po 11 minútach hry. Intenzita rodáka z El Palmaru bola pre Flavia Cobolliho nezvládnuteľná, musel znášať každý forhend a bekhend svojho súpera. Prišiel teda dvojnásobný brejk a Alcaraz sa dokázal odpútať.

Flavio Cobolli sa na nič nezmohol. Nahnevaný sledoval, ako v prvej hre druhého setu pripúšťa ďalší brejk. A práve po ôsmich prehratých gemoch v rade oslavoval Talian svoj prvý gem v zápase ako víťazný. Diváci mu venovali ovácie v stoji, ale na výsledok setu to nemalo žiadny vplyv.

Alcaraz bral svoje servisné hry - najmä vďaka niekoľkým dobrým prvým podaniam - až do stavu 4:2, potom sa dvakrát brejkol, najmä vďaka výbornému krížnemu kontraforhendovému úderu, ktorým zaskočil svojho súpera. Druhý set sa skončil za 27 minút 6:2 pre Španiela.

Dva bekhendové winnery a dva šikovné dropshoty dostali Španiela do dobrej pozície za stavu 3:3. Tretí brejkbal sa mu podaril a do konca zápasu zostávali už len dva gemy. Svetová jednotka však za stavu 5:5 videla, že sa jej súper vracia do zápasu, čo ju prinútilo vyvinúť posledné úsilie, aby zápas ukončila. Španiel napokon vyhral záverečný set 7:5 a po 1 hodine a 57 minútach postupuje do druhého kola. Jeho ďalším súperom bude Taro Daniel.