Molčan na French Open postúpil do 2. kola, čaká ho hráč zo svetovej špičky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Molčan na French Open postúpil do 2. kola, čaká ho hráč zo svetovej špičky
Aktualizované
Molčan sa teší na 2. kolo prestížneho grandslamu.
Molčan sa teší na 2. kolo prestížneho grandslamu.Profimedia
Slovenský tenista Alex Molčan (25) postúpil do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji French Open. V úvodnom kole zdolal na parížskej antuke domáceho Francúza Huga Gastona (22) 6:1, 7:6 (4), 6:4.

Alex MOLČAN (SR) - Hugo Gaston (Fr.) 6:1, 7:6 (4), 6:4

Molčan v prvom sete zápasu s Gastonom dominoval, keď dvakrát prelomil podanie držiteľa voľnej karty. V druhom dejstve to bol boj o každú loptičku. Molčan mal dvakrát výhodu brejku a za stavu 5:4 podával na víťazstvo v sete. Gaston vyrovnal na 5:5 a vynútil si tajbrejk, v ktorom však slávil úspech Molčan.

Najlepší slovenský singlista ťažil v dôležitých momentoch z výborného pohybu po dvorci. V treťom sete síce prehrával 2:4, no v ďalších minútach získal štyri gemy za sebou a po úspešnom lobe premenil pri podaní Gastona druhý mečbal. V Paríži tak vyrovnal svoje maximum z vlaňajška, keď v premiére v hlavnej súťaže prehral v 2. kole so Srbom Novakom Djokovičom.

"Zápas proti Gastonovi bol nesmierne náročný, hrať pred publikom proti domácemu hráčovi je vždy ťažké. Som rád, že som to hlavou dokázal udržať počas celého duelu. Aj keď som bol dole, zvládol som to najmä po psychickej stránke a stále som bojoval, čo mi veľmi pomohlo. Vedel som, čo ma čaká a aj to tak bolo,“ povedal Molčan pre oficiálnu webovú stránku Slovenského tenisového zväzu.

Jeho ďalším súperom bude nemecký hráč Alexander Zverev, s ktorým sa vo vzájomnom zápase ešte nestretol. Nemec v prvom kole zdolal Lloyda Harrisa. Vlani počas semifinále Roland Garros proti neskoršiemu šampiónovi Španielovi Rafaelovi Nadalovi utrpel vážne zranenie. Zverev si v tajbrejku druhého setu vyvrtol členok a musel duel skrečovať, z kurtu ho odviezli na vozíku.

"Bol som veľmi sklamaný, že minulý turnaj sa pre mňa skončil tak nešťastne. Dnes som si oveľa viac vážil, že môžem hrať pred vypredaným publikom. Nie som úplne spokojný s predvedeným výkonom, no teší ma, že som vyhral 3:0 a že to nebol päťsetový boj," uviedol pre akreditované médiá.

Výsledok duelu Zverev - Harris
Výsledok duelu Zverev - HarrisFlashscore