Rekordy sú fajn, ale teraz je predo mnou štvrťfinále. Djokovič pripravil Nadala o míľnik

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Rekordy sú fajn, ale teraz je predo mnou štvrťfinále. Djokovič pripravil Nadala o míľnik
Novak Djokovič podáva v nedeľu pred publikom na French Open.
Novak Djokovič podáva v nedeľu pred publikom na French Open.Reuters
Novak Djokovič (36) v nedeľu pripravil 14-násobného šampióna Rafaela Nadala (37) o jeden rekord na French Open, keď sa stal prvým hráčom, ktorý sa dostal do štvrťfinále Roland Garros po sedemnásty raz - Srb však nedovolí, aby ho tento míľnik rozptýlil.

Djokovičova pozornosť sa bude sústrediť na najbližší víkend a najmä na zisk rekordného 23. grandslamového titulu medzi mužmi. K tomuto cieľu sa priblížil, keď rozdrvil Peruánca Juana Pabla Varillasa 6:3, 6:2, 6:2 a pripravil si súboj s jedenástym nasadeným Karenom Chačanovom o postup do semifinále.

Djokovič - Varillas 6:3, 6:2, 6:2

"Som na rekordy hrdý, sú fajn vec, ale moja pozornosť sa už sústreďuje na ďalší zápas. Teda, samozrejme, štvrťfinále a na Chačanova. Viem, aký tu mám cieľ. Snažím sa zostať mentálne v kurze a, samozrejme, nepozerať sa príliš ďaleko."

Djokovič sa so Španielom Nadalom, ktorý na antukovom grandslame triumfoval neuveriteľných 14-krát, vyrovnal na 22 grandslamových tituloch. Nadal, ktorý v Paríži neštartuje pre zranenie, sa tento týždeň podrobil operácii a do konca roka je mimo hry.

"Dnešný výkon mi, samozrejme, dodáva veľkú sebadôveru z toho, ako som sa cítil, ako som hral. Teším na ďalší zápas. Pozeráte sa pritom na ostatných, analyzujete hru každého zo súperov. V podstate sledujete, čo sa deje v pavúku."

"Väčšina pozornosti sa však sústreďuje na vás. Na to, čo musíte na kurte predviesť, ako musíte hrať, ako musíte vyhrať ďalší zápas. Je to len o ďalšom kroku," povedal Srb.

Djokovič vyzerá pri svojej snahe o tretí titul v Paríži fit napriek tomu, že v apríli odstúpil z turnaja Madrid Open. Minulý mesiac počas štvrťfinálovej prehry v Ríme potreboval lieky proti bolesti. Teraz je medzi osmičkou najlepších a plánuje ísť ešte ďalej.