Úspešný deň pre slovenský tenis. Kovalík a Šramková do finále kvalifikácie na French Open

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešný deň pre slovenský tenis. Kovalík a Šramková do finále kvalifikácie na French Open

Šramková zdolala českú súperku.
Šramková zdolala českú súperku.Profimedia / Flashscore
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 22. mája?

21:20 - Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Ženeve a oslávil tak svoje 37. narodeniny. Najvyššie nasadený hráč zdolal v stredajšom zápase 2. kola Nemca Yannicka Hanfmanna dvakrát 6:3. Pár dní pred začiatkom Roland Garros tak stále môže pomýšľať na prvé turnajové víťazstvo v prebiehajúcej sezóne.

Zostrih zápasu Djokovič - Hanfmann.
Flashscore

20:24 - Rebecca Šramková sa prebojovala do finále kvalifikácie na grandslamový turnaj Roland Garros. V druhom kole zdolala na parížskej antuke v pozícii nasadenej šestnástky Češku Lindu Fruhvirtovú 6:2, 3:6, 6:4.

20:04 - Kateřina Siniaková skončila v druhom kole turnaja WTA 500 v Štrasburgu. V generálke na Roland Garros nestačila na svetovú dvanástku Danielle Collinsovú z USA, ktorá zvíťazila 6:1, 6:2.

19:23 - Jozef Kovalík postúpil do finále kvalifikácie na grandslamový turnaj Roland Garros. V 2. kole na parížskej antuke vyradil domáceho Francúza Benjamina Bonziho hladko 6:3, 6:2. V dueli o postup do hlavnej súťaže nastúpi proti Argentínčanovi Romanovi Andresovi Burruchagovi.

17:56 - Casper Ruud začal svoj štvrtý štart na obľúbenej akcii v Ženeve víťazstvom 4:6, 6:2, 6:2 nad Sebastianom Ofnerom. Dvojnásobný šampión vo štvrťfinále narazí na Sebastiána Báeza.

Zostrih zápasu Ofner - Ruud.
Flashscore

16:28 - Svoje druhé stredajšie vystúpenie už Norbert Gombos nezvládol. Na nemeckej antuke v Augsburgu podľahol v dvojhodinovom osemfinálovom strete kazažskému súperovi Timofejovi Skatovovi 4:6, 6:2 a 1:6.

16:02 - Nasadená jednotka Markéta Vondroušová nezahájila svoj debut na päťstovke v Štrasburgu dobre, ale od začiatku druhého setu začala aj s pomocou zranenia Magdaleny Frechovej dominovať a Poľku zdolala 5:7, 6:1, 6:0. O svoje iba druhé semifinále po minuloročnom triumfe vo Wimbledone sa pobije s Fionou Ferrovou alebo Anhelinou Kalininovou.

15:52 - Taylor Fritz prekvapivo končí v Ženeve hneď po prvom dueli. Tretí nasadený podľahol v americkom derby 4:6, 6:4, 5:7 krajanovi Alexovi Michelsenovi, ktorý bude štvrťfinálovým súperom Tomáša Macháča.

15:33 - Ugo Humbert na sklamanie divákov dohral na domácej akcii v Lyone hneď po prvom zápase. Najvyššie nasadený a 17. hráč sveta prehral v druhom kole 6:2, 4:6, 4:6 s Dominikom Köpferom. Nemec figurujúci o 50 miest nižšie vyzve vo štvrťfinále Tomása Martína Etcheverryho.

14:30 - Dominic Thiem nedostal od organizátorov French Open divokú kartu a svoj posledný štart na Roland Garros ukončil v druhom kole kvalifikácie. Dvojnásobný finalista, ktorý pre pretrvávajúce problémy so zápästím v októbri vo Viedni ukončí kariéru, prehral 2:6, 5:7 s Ottom Virtanenom.

14:20 - Bývalý americký tenista John McEnroe bude tento rok kapitánom Tímu sveta na Laver Cupe naposledy. Od roku 2025 prevezme jeho funkciu Andre Agassi. McEnroe viedol výber sveta od vzniku súťaže v roku 2017. Prvý ročník sa konal v Prahe, tohtoročná edícia sa bude konať v Berlíne a naposledy tak proti sebe nastúpia ako nehrajúci kapitáni McEnroe a jeho niekdajší rival z kurtov Björn Borg. "Je to pre mňa pocta byť kapitánom Tímu sveta. Dúfam, že si získam rešpekt a dôveru hráčov tak ako John," povedal osemnásobný grandslamový šampión Agassi.

13:57 - Americká tenistka Madison Keysová postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v Štrasburgu. Nasadená štvorka zdolala v 2. kole Wang Sin-jü z Číny 7:5, 6:0.

12:40 - Norbert Gombos zvládol dohrávanú časť stretnutia s talianskym protivníkom Picchionem a po výhre 6:4, 5:7 a 6:4 smeruje druhého kola. To odohrá už dnes, od 13:45 by mal nastúpiť proti kazažskej prekážke menom Timofej Skatov.

12:08 – Andre Agassi nahradí v roku 2025 v úlohe kapitána svetového výberu v exhibičnom Laver Cupe krajana Johna McEnroea. Najbližší ročník sa uskutoční od 20. do 22. septembra v Berlíne a účasť prisľúbili zatiaľ Alex de Minaur, Taylor Fritz, Tommy Paul, Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Carlos Alcaraz a Rafael Nadal.

10:35 - Organizátori challengeru v nemeckom Augsburgu pre dážď zrušili určitú časť duelov z utorka. Norbert Gombos tak bude svoj súboj 1. kola s Talianom Picchionem dohrávať v stredu. Pokračovať sa bude za stavu 6:4, 5:7 z pohľadu slovenského tenistu.

10:18 - Posunúť sa bližšie k francúzskemu Grand Slamu bude chcieť aj Jozef Kovalík. Slovenský tenista si od 13:00 v kvalifikačnom semifinále zmeria sily s domácim tenistom Benjaminom Bonzim.

10:00 - Po zdolaní Francúzky Ilievovej si Rebecca Šramková zahrá semifinále kvalifikácie na French Open. V ceste jej bude od 13:00 stáť Linda Fruhvirtová - sestra tenistky, ktorá vyradila Viktóriu Hrunčákovú.