Všetci sme na to čakali. Hyperaktívny Alcaraz ako najväčšia prekážka pre Tsitsipasa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Všetci sme na to čakali. Hyperaktívny Alcaraz ako najväčšia prekážka pre Tsitsipasa
Stefanos Tsitsipas bol v nedeľu proti Sebastianovi Ofnerovi vo výbornej forme.
Stefanos Tsitsipas bol v nedeľu proti Sebastianovi Ofnerovi vo výbornej forme.Reuters
Stefanos Tsitsipas (24) v nedeľu na French Open opäť nešetril chválou na svetovú jednotku Carlosa Alcaraza (20). Piaty nasadený Grék označil usmievavého zabijaka za jednu z najväčších prekážok v tenise pred ich vzájomným štvrťfinálovým súbojom.

Bývalý finalista Roland Garros Tsitsipas deklasoval rakúskeho kvalifikanta Sebastiana Ofnera 7:5, 6:3, 6:0 a pripravil si štvrťfinálový súboj s najvyššie nasadeným Alcarazom. Bude v ňom dúfať, že v ich piatom stretnutí spečatí prvé víťazstvo nad Španielom.

"Stretnutie, na ktoré sme všetci čakali. Myslím, že ho všetci predpokladali, však? Je to tu. Ide do tuhého," povedal novinárom Tsitsipas, ktorý Alcaraza pre jeho charizmu a neustále úsmevy označil za závan čerstvého vánku do tenisu.

Tsitsipas sa s Alcarazom naposledy stretol na antukových dvorcoch v Barcelone, kde mu pohľadol 3:6, 4:6. Rok predtým mu na rovnakom mieste nestačil v troch setoch.

Carlos Alcaraz sa na antukových dvorcoch Roland Garros zatiaľ prezentuje v najlepšej forme
Carlos Alcaraz sa na antukových dvorcoch Roland Garros zatiaľ prezentuje v najlepšej formeReuters

"Carlos je človek, ktorý si za každých okolností udržiava vysokú intenzitu. Je to niekto, kto vám nenechá odkryté medzery. Je veľmi hyperaktívny, je energický a na kurte je to vidieť. Veľa pridáva do výmen, do svojich rituálov, keď je na dvorci a hrá. Myslím si, že mu to veľmi pomohlo."

"Má úsmev, o ktorom povedal, že mu očividne veľmi pomáha. Momentálne je pre každého hráča jednou z najväčších prekážok a výziev, s ktorými musí súperiť. Tlačí nás všetkých k tomu, aby sme boli lepší," skonštatoval Tsitsipas.

Alcaraz - Tsitsipas, hrá sa v utorok