Swiateková kanármi v Paríži nešetrí. Prekonala Graffovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Swiateková kanármi v Paríži nešetrí. Prekonala Graffovú
Swiateková postúpila cez Američanku Liuovú do ďalšieho kola.
Swiateková postúpila cez Američanku Liuovú do ďalšieho kola.
Profimedia
Obhajkyňa titulu a svetová jednotka Iga Swiateková (22) vyhrala svoj druhý zápas na Roland Garros 6:4, 6:0 a prekonala Steffi Grafovú v počte získaných setov bez straty hry. Poľská favoritka postúpila do tretieho kola po štvrtkovom víťazstve nad Američankou Claire Liuovou (23).

Swiateková - Liuová 6:4, 6:0

Iga Swiateková pred dvoma týždňami odstúpila zo semifinále v Ríme pre menšie zranenie stehenného svalu, ale o štart na obľúbenom Roland Garros neprišla a zatiaľ sa jej darí podľa očakávania.

Postupuje bez straty setu a svoje súperky odprevádza s kanárom. Po Španielke Cristine Bucsovej si poradila aj s Claire Liuovou 6:4, 6:0, opäť po menších problémoch v úvodnom dejstve, keď stratila náskok 3:0 s dvoma brejkmi v rukách.

"Nie je ľahké hrať s vetrom a potom po zmene strán zasa proti nemu. Som rada, že som v druhom sete zvýšila úroveň svojej hry. Trpezlivosť je dôležitá najmä na antuke," povedala po víťazstve nad svetovou dvojkou Poľka, ktorá v stredu oslávila 22. narodeniny.

Rodáčka z Varšavy hrá na Roland Garros piatykrát a doteraz nechýbala vo štvrťfinále. V rokoch 2020 a 2022 získala v Paríži dva z troch grandslamových titulov.

Na Roland Garros bojuje aj o udržanie pozície svetovej jednotky. Bez ohľadu na výsledky svojej prenasledovateľky Aryny Sabalenkovej z Bieloruska zostane na čele rebríčka, ak obháji titul. O postup do osemfinále sa Swiateková v sobotu stretne s Číňankou Xinyu Wang.