Cesta Molčana nemala v Hamburgu dlhé trvanie, podľahol Zverevovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Cesta Molčana nemala v Hamburgu dlhé trvanie, podľahol Zverevovi

Molčan opäť nedokázal poraziť Zvereva.
Molčan opäť nedokázal poraziť Zvereva.Profimedia
Slovenský tenista Alex Molčan (25) podľahol v prvom kole turnaja ATP v Hamburgu favorizovanému Alexandrovi Zverevovi (26) hladko 0:6 a 3:6.

Zverev –⁠ Molčan 6:0, 6:3

Zverev sa tento rok vracia po šesťmesačnej prestávke spôsobenej zranením členka a operáciou, pričom stále nemôže nájsť svoju najlepšiu formu. Bývalá svetová dvojka a grandslamový finalista čaká na svoju prvú finálovú účasť v aktuálnej sezóne a v rebríčku klesol na koniec prvej dvadsiatky aj v dôsledku dlhej zdravotnej prestávky.

Majiteľ 19 trofejí ATP navyše v posledných dňoch bojuje aj s ďalšími nepríjemnosťami. Kým v prípade prvého obvinenia z domáceho násilia ho pre nedostatok dôkazov oslobodili, teraz ho vzniesla jeho bývalá partnerka Brenda Pateová, s ktorou má ročnú dcéru.

Patálie mimo tenisových kurtov však jeho výkonnosť zatiaľ neovplyvnili. Pred týždňom v Bastade prehral vo štvrťfinále s neskorším šampiónom Andrejom Rubľovom a ďalší postup medzi najlepších osem má na dosah na domácej antuke v Hamburgu.

Zostrih stretnutia Zverev - Molčan.
Flashscore

S Alexom Molčanom sa stretol tretíkrát za posledné dva mesiace. Kým v druhom kole na French Open mu povolil len sedem gemov, v úvodnom meraní síl v Bastade zvíťazil až pomerom 7:5 v rozhodujúcom sete. V nemeckej metropole však opäť dominoval, súperovi neponúkol ani jeden brejkbal a na centrálnom dvorci sa zdržal len 63 minút.

O šieste tohtoročné štvrťfinále si zahrá s Maximilianom Martererom, ktorý dostal od organizátorov divokú kartu a prvýkrát vyzve svojho úspešnejšieho krajana.